Çanta spitalore për lindje: artikuj thelbësorë

Çfarë duhet të futet në çantën e spitalit?

Maternitetet janë të pajisura mirë, por gjithsesi do t'ju duhet të sillni disa gjëra për lindjen dhe për ditët pas vetes.

Listë e plotë

Qëndrimi në dhomën e lindjes dhe të lindjes do të jetë më i rehatshëm nëse keni me vete artikujt e mëposhtëm:

 • një ose dy këmisha komode, bluza për ndërrim gjatë lindjes
 • rrobë banjo
 • pantallona të lirshme ose dollakë
 • pantofla
 • çorape të ngrohta
 • shishe me uje te nxehte
 • për flokë të gjatë: lidhëse flokësh ose barretë
 • për mbajtësit e lenteve të kontaktit: syze
 • Peshqirë freskues ose peshqirë larëse
 • Ushqimi: Bar drithëra, fruta, sanduiç ose të ngjashme (edhe për partnerin tuaj). Pije të tilla si ujë ose çaj janë në dispozicion në dhomën e lindjes.
 • Kamera (nëse dëshironi)
 • Muzika e preferuar

Për kohën tuaj në spital, do t'ju duhet:

 • Çantë tualeti me kozmetikë/enë për infermierinë
 • Peshqir, peshqirë
 • Rroba ose mantel
 • Tharëse flokësh
 • Shapka me gisht
 • këmisha nate ose pizhame që zbërthehen (e bëjnë më të lehtë dhënien e gjirit)
 • bluza të lirshme
 • pantallona sportive ose dollakë
 • Sutjena pleqsh të përshtatshme (deri në dy madhësi më të mëdha pasi të jetë futur qumështi!)
 • Pllakat e infermierisë
 • ndoshta jastëkët higjienikë (por zakonisht sigurohen nga klinika)
 • Karta e telefonit, telefoni celular (në varësi të rregulloreve të klinikës)
 • ndryshim i vogel
 • Material për lexim
 • Enë shkrimi
 • MP3 player, celular ose të ngjashme me kufje

Gratë që ngrijnë lehtë duhet të sjellin edhe disa sende të ngrohta, të tilla si një batanije, çorape të trasha leshi ose një triko.

Dokumente të rëndësishme për çantën e klinikës

 • Pasaporta e lindjes
 • Kartela e sigurimit shëndetësor
 • Karte identiteti
 • Gratë e martuara: Libri i të dhënave familjare ose certifikata e martesës
 • gratë e pamartuara: certifikata origjinale e lindjes së nënës
 • ndoshta dokumentet e njohjes së atësisë ose divorcit

Dokumentet përkatëse të babait janë gjithashtu të nevojshme për procedurën e certifikimit. Informacione të hollësishme mund të gjenden në faqet e internetit të shumicës së klinikave.

Çfarë ka nevojë foshnja?

 • pelena
 • Trupi, të brendshme
 • kostum romper ose këmishë me pantallona
 • xhaketë
 • Kapak
 • pëlhurë gromësire
 • në dimër: kapak i trashë, çorape, batanije
 • nëse është e nevojshme biberon
 • Karrocë me batanije ose ndenjëse për fëmijë: provoni paraprakisht instalimin e sediljes së makinës!

Nëse ju dhe foshnja juaj dëshironi të largoheni menjëherë pas lindjes (lindje ambulatore), gjërat e foshnjës sigurisht që duhet të paketohen menjëherë në valixhen e klinikës.

Koha e duhur për të paketuar çantën e klinikës

Edhe nëse dëshironi ta lindni fëmijën tuaj në shtëpi, si ambulator ose në zyrën e mamisë, këshillohet të përgatisni një çantë spitalore. Komplikimet e lidhura me lindjen mund të kërkojnë shtrimin në spital ose qëndrim më të gjatë. Me një çantë spitali të përgatitur, jeni të përgatitur për këtë.