A mund të njihet forma kronike e etheve të gjëndrave të Pfeiffer në numërimin e gjakut? | Vlerat e gjakut në rast të mononukleozës (EBV)

A mund të njihet forma kronike e etheve të gjëndrave të Pfeiffer në numërimin e gjakut?

Përcaktimi i një forme kronike të gjëndrës Pfeiffer ethe është shumë e vështirë dhe nuk mund të vlerësohet qartë në bazë të gjak vlerat. Për të zbuluar një infeksion me mononukleozë, shpesh kërkohet e sigurt proteinat, i ashtuquajturi Antitrupat, Në gjak, pasi që këto prodhohen nga vetë qelizat imune të trupit përshtatur posaçërisht për virusin. Antitrupi kundër antigjenit kapsid të virusit (VCA) është veçanërisht i popullarizuar.

Kjo është në një formë shumë specifike kur është i pranishëm një infeksion i freskët. Mjekët më pas e quajnë virusin e antitrupave kapsid imunoglobulinën antigjen M, si një tregues i qartë i një infeksioni aktual. Gjatë infeksionit, ky antitrup ndryshon në një formë tjetër, përkatësisht imunoglobulinën G. Kjo është pikërisht vendi ku lindin vështirësi në diagnostikimin e një infeksioni kronik.

Imforma e imunoglobulinës G gjendet në infeksione të mbijetuara nga njëra anë, por edhe në infeksione që nuk janë shëruar ende. Antitrupat prandaj mund të japë një indikacion, por prania e tyre nuk është provë e një infeksioni kronik, pasi ato gjithashtu mund të shkaktohen nga një infeksion i mëparshëm.