Acid klavulanik

Produkte

Acidi klavulanik shitet ekskluzivisht në kombinime me antibiotik Amoxicillin. Përveç Augmentin origjinal, gjenerike të shumta janë gjithashtu në dispozicion.

Struktura dhe vetitë

Acid klavulanik (C8H9NO5, Mr = 199.16 g / mol) është i pranishëm në droga as kalium klavulanat, kripa e kaliumit e acidit klavulanik. Kalium klavulanati është një i bardhë, kristalor, higroskopik pluhur që është shumë e tretshme në ujë.

Efektet

Acidi klavulanik frenon β-laktamazat e bakteret, duke mbrojtur penicilina Amoxicillin nga inaktivizimi. Ka vetëm efekte të dobëta antibakteriale në vetvete.

Indikacionet

Për trajtimin e sëmundjeve bakteriale infektive, në kombinim me penicilina Amoxicillin.