Braçet për të rritur: Kur është i dobishëm?

Brake për të rriturit: çfarë është e mundur

Braçet për të rriturit mund të korrigjojnë dhëmbët e gabuar dhe, në një masë më të vogël, anomalitë e nofullës. Megjithatë, trajtimi varet nga mosha dhe zgjat më shumë nëse trajtimi me kllapa fillon në moshën 30 vjeçare ose më të vjetër se sa nëse trajtimi me kllapa fillon në moshën 20 vjeçare. Kjo ndodh sepse dhëmbët me vështirësi lëvizin nga ndikimi i tellave. në rritje, por më tepër nga presioni që shkakton resorbimin e kockave dhe formimin e kockave. Megjithatë, të rriturit e të gjitha moshave mund të përfitojnë nga mbajtëset duke i drejtuar dhëmbët pa pasur nevojë për një operacion të gjerë.

Brake për të rriturit: arsyet e trajtimit

Braçet për të rriturit zakonisht shërbejnë për përmirësimin e estetikës dentare dhe harmonizimin e fytyrës, veçanërisht duke korrigjuar inçizivët e përparmë. Dhëmbët e gabuar mund të rezultojnë nga trajtimi i humbur si fëmijë ose ndodhin vetëm me kalimin e kohës. Shembuj

  • shpërthimi i dhëmbëve të mençurisë
  • Humbja e parakohshme e dhëmbëve – dhëmbët e tjerë mund të rriten ose të anojnë në hendek
  • Migrimi i dhëmbëve për shkak të inflamacionit të shtratit të dhëmbit (periodontit)
  • Migrimi i dhëmbëve për shkak të ngarkimit të gabuar, siç është kërcitja e dhëmbëve
  • Dhëmbët e gabuar që nga fëmijëria

Kllapa për të rritur: modele

Brake për të rriturit: Çfarë duhet të keni parasysh?

Duke qenë se dhëmbët tashmë mund të dobësohen me kalimin e moshës, trajtimi duhet të përshtatet në përputhje me rrethanat. Për shembull, nëse dhëmbët janë dobësuar nga gingiviti, prishja e dhëmbëve ose humbja e parakohshme e kockave, ata duhet të mbështeten me vida të veçanta.

Higjiena e vazhdueshme dentare është e rëndësishme për të parandaluar prishjen e dhëmbëve. Dhimbja ose ndjenja e presionit mund të shfaqen në fillim dhe gjatë rregullimit të trajtimit të mbajtësve gjatë kontrolleve. Të folurit, përtypja dhe gëlltitja janë gjithashtu të panjohura në fillim me mbajtëset. Të rriturit gjithashtu duhet të lënë duhanin, pasi kjo rrit më tej rrezikun e humbjes së kockave.