Mjekësia alternative dhe sëmundja e Crohn/koliti ulceroz

“Akupunktura: Në sëmundjen e Crohn-it, akupunktura mund të jetë një ndihmës i dobishëm për trajtimin mjekësor konvencional të shpërthimit akut. Akupunktura me moxibustion mund të jetë gjithashtu e dobishme për relapsat e kolitit ulceroz të butë deri në të moderuar.

“Probiotikët: Në kolitin ulceroz, aminosalicilatet zakonisht jepen gjatë periudhave pa simptoma (fazat e faljes) për të vonuar rikthimin e radhës për aq kohë sa të jetë e mundur. Ata që nuk mund t'i tolerojnë këto barna mund të marrin në vend të tyre disa baktere që nuk shkaktojnë sëmundje (Escherichia coli Nissle).

“Metodat e relaksimit: Stresi dhe tensioni mund të përkeqësojnë simptomat e sëmundjes inflamatore të zorrëve apo edhe të shkaktojnë një episod të ri. Ushtrimet e rregullta relaksuese (stërvitje autogjene, relaksim progresiv i muskujve) mund ta kundërshtojnë këtë. Disa pacientë betohen për meditim, të tjerë përfitojnë nga trajnimi autogjen ose relaksimi progresiv i muskujve.