Aspirina Plus C për Ftohjen

Ky përbërës aktiv është në Aspirin Plus C

Kur përdoret Aspirin Plus C?

Aspirina Plus C përdoret për:

 • dhimbje të lehta deri në mesatare (dhimbje koke, dhimbje dhëmbi, dhimbje menstruale)
 • simptoma të dhimbshme të shoqëruara me një të ftohtë (dhimbje koke, dhimbje fyti, dhimbje gjymtyrësh)
 • ethe

Cilat janë efektet anësore të Aspirin Plus C?

Efektet anësore të zakonshme të Aspirin Plus C janë shqetësimet gastrointestinale (urth, nauze, të vjella, dhimbje).

Rrallë, janë raportuar raste të gjakderdhjeve nganjëherë serioze (gjakderdhje truri, gjakderdhje gastrointestinale, gjakderdhje nga hunda, gjakderdhja e mishrave të dhëmbëve, gjakderdhja e lëkurës, gjakderdhja nga trakti urinar ose organet gjenitale). Në këto raste, koha e gjakderdhjes zgjatet duke marrë Aspirin Plus C. Në rast të ndonjë gjakderdhjeje, duhet të konsultoheni menjëherë me mjekun. Për më tepër, mund të ndodhë zhvillimi i ulcerave gastrointestinale, pasoja e së cilës është shumë rrallë një këputje.

Shumë rrallë, efekti Aspirin Plus C mund të jetë arsyeja për një rritje të enzimave të mëlçisë.

Nëse efektet anësore janë të rënda ose nuk janë të listuara, duhet të konsultoheni me një mjek.

Përdorimi i zgjatur i Aspirin Plus C mund të shkaktojë dhimbje koke, e cila mund të çojë në dhimbje të përhershme me përdorimin e vazhdueshëm të qetësuesve.

 • antikoagulantë të tjerë (kumarina, heparina)
 • barna që ndalojnë trombocitet të ngjiten së bashku (clopidogrel)
 • barna të tjera kundër dhimbjes dhe anti-inflamatore (NSAIDs)
 • produkte që përmbajnë kortizon ose substanca të ngjashme (jo për përdorim të jashtëm)
 • Barnat që përmirësojnë performancën e zemrës (digoksina)
 • Barnat që ulin nivelin e sheqerit në gjak (antidiabetikët)
 • diuretikët (për të rritur prodhimin e urinës)
 • disa antihipertensivë (frenuesit ACE)

Tableta shkumëzuese Aspirin Plus C shpërndahet në lëng të mjaftueshëm përpara gëlltitjes dhe pihet menjëherë. Kjo nuk duhet të bëhet me stomakun bosh, përndryshe mund të ndodhë acarim i stomakut.

Aspirina Plus C: Kundërindikimet

Aspirina Plus C nuk duhet të përdoret në:

 • intoleranca ekzistuese ndaj përbërësve aktivë të Aspirin Plus C ose përbërësve të tjerë të ilaçit.
 • @ reaksionet e mëparshme alergjike (sulmet e astmës) për shkak të substancave me efekte të ngjashme
 • ulçera gastrointestinale
 • tendenca e rritur e gjakderdhjes
 • reduktuar rëndë funksionin e veshkave dhe të mëlçisë
 • insuficiencë e rëndë e zemrës
 • me alergji të njohura, astmë, ënjtje të mukozës së hundës ose kufizime të përhershme të traktit respirator
 • ulçera të mëparshme ose gjakderdhje në traktin gastrointestinal;
 • funksioni i dëmtuar i veshkave dhe i mëlçisë
 • para operacioneve
 • në rast të gurëve në traktin urinar
 • në sëmundjet e depozitimit të hekurit

Aspirina Plus C: stimulues

Konsumimi i njëkohshëm i alkoolit me Aspirin Plus C mund të çojë në një rritje të rrezikut për shfaqjen e ulçerave gastrointestinale dhe gjakderdhjes.

Aspirina Plus C duhet të përdoret tek fëmijët dhe adoleshentët vetëm nëse medikamentet e tjera nuk janë efektive kundër një sëmundjeje febrile. Përdorimi duhet të diskutohet me një mjek, pasi në raste shumë të rralla sindroma Reye është vërejtur në lidhje me Aspirin Plus C tek fëmijët. Kjo është një gjendje kërcënuese për jetën që kërkon kujdes të menjëhershëm mjekësor.

Aspirin Plus C: Shtatzënia dhe laktacioni

Aspirina Plus C kalon në qumështin e gjirit në sasi të vogla, e cila nuk ka efekte negative për të porsalindurin kur merret rrallë. Megjithatë, përdorimi i zgjatur ose me doza më të larta (mbi 150 mg në ditë) mund të bëjë të nevojshme heqjen e parakohshme të gjirit.

Si të merrni Aspirin Plus C

Tabletat shkumëzuese Aspirin Plus C kërkojnë një farmaci, por janë të disponueshme pa recetë në të gjitha farmacitë.

Informacion i plotë për këtë ilaç