Asistencë për Dementinë: Adresat, Pikat e Kontaktit

Ndihmë me demencën: Pika të rëndësishme kontakti

Ka shumë shoqata, institucione dhe shoqata që mund të ofrojnë informacion, këshilla dhe ndihmë për pacientët me demencë dhe të afërmit e tyre. Këtu është një përzgjedhje e vogël:

Udhëzues për demencën

Portali i internetit i Ministrisë Federale për Çështjet Familjare, Qytetarët e moshuar, Gratë dhe Rininë Internet: www.wegweiser-demenz.de

Shoqëria gjermane e Alzheimerit regjistroi shoqatën e demencës për vetëndihmë

Friedrichstrasse 236 10969 Berlin Kreuzberg Tel.: 030 259 37 95-0 Alzheimer telefon: 030 259 37 95 14 E-mail: [email mbrojtur] Internet: www.deutsche-alzheimer.de

Shoqata e regjistruar e grupit të punës federale për përshtatjen e strehimit.

Shoqata për promovimin e jetesës së pavarur për të moshuarit dhe personat me aftësi të kufizuara Mühlenstraße 48 13187 Berlin Tel.: 030 47 47 00 E-mail: [email mbrojtur] Internet: www.wohnungsanpassung-bag.de

Drejtoria kryesore

Shoqëria për promovimin e cilësisë së jetës në moshat dhe me aftësi të kufizuara jofitimprurëse GmbH Z. Joachim Grosspersky Tel.: 069 7167588-0 E-Mail: [email mbrojtur] Internet: www.heimverzeichnis.de

Liga Gjermane e Seniorëve e.V.

Heilsbachstraße 32 53123 Bonn Tel.: 0228 367 930 E-mail: [email mbrojtur] Internet: www.dsl-alzheimer.de

Rrjeti i kompetencës së demencës eV

Hirnliga eV

Zyra e studiuesve Alzheimer të Gjermanisë Siefenerstr. 29 51674 Wiehl Tel.: 02262 999 99 17 E-mail: [email mbrojtur] Internet: www.hirnliga.de

Aksioni i shoqatës së regjistruar për çmenduri.

Karl-Glöckner-Strasse 21 E 35394 Giessen Tel.: 0641 99 232 06 Celular: 01577 28 883 78 E-mail: [email mbrojtur] Internet: www.aktion-demenz.de

Aleanca e veprimit për shëndetin mendor

Reinhardtstrasse 27 B 10117 Berlin Tel.: 030 27 57 66 07 E-mail: [email mbrojtur] Internet: www.seelischegesundheit.net

Bordi i Administratorëve të Ndihmës Gjermane për Pleqëri

Wilhelmine-Lübke-Stiftung eV Michaelkirchstr. 17-18 10179 Berlin Tel.: 030 22 18 29 8-0 E-mail: [email mbrojtur] Internet: www.kda.de

Gesundheitsinformation.de

Shërbimi i internetit i Institutit për Cilësi dhe Efiçencë në Kujdesin Shëndetësor, IQWIG Im Mediapark 8 50670 Këln Telefon: 0221 35685-1 E-mail: [email mbrojtur] Internet: www.gesundheitsinformation.de

Plakja me dinjitet – Iniciativa e Kryqit të Gjelbër Gjerman e.V.

Angela Martin-Fuggmann Kirchensaller Straße 49 74632 Neuenstein Telefon: 07942 94 61 22 Celular: 0160 6 63 44 03 E-mail: [email mbrojtur] Internet: www.altern-in-wuerde.com

Shoqata e regjistruar miq të njerëzve të vjetër.

Konsultimet ndër të tjera për temën e demencës zyra e komuniteteve të gjalla Tieckstrasse 9 10115 Berlin Tel.: 030 13 89 57 90 E-Mail.: [email mbrojtur] Internet: www.alzheimerwgs.de

Informacion mbi autorin dhe burimin