Përgatitja e lindjes për burrat: Çfarë mund të bëjnë burrat

Baballarët e harruar

Kur një foshnjë është rrugës, nënat e ardhshme, me barkun në rritje dhe sëmundjet e ndryshme të shtatzënisë, janë në qendër të vëmendjes. Baballarët e ardhshëm, nga ana tjetër, shpesh janë disi mënjanë. Ata supozohet se "thjesht janë atje" pas lindjes. Se si bëhen baballarët më të mirë të mundshëm nuk është aq e rëndësishme në fillim. Por sidomos me fëmijën e parë, ndryshimet në jetën e përditshme janë jashtëzakonisht drastike. Ju nuk mund të përgatiteni për to në detaje. Por ka mënyra se si baballarët mund ta përballojnë mirë shtatzëninë e partnerit, lindjen dhe mbi të gjitha kohën më pas.

Çfarë mund të bëjë njeriu

Para së gjithash, baballarët në pritje duhet të zbulojnë fillimisht se si është shtatzënia. Burrat duhet të dinë se çfarë po ndodh në barkun e partneres së tyre. Ata nga ana e tyre duhet të përfshijnë partnerin e tyre në mënyrë që ai të njohë ndjenjën kur fëmija bën lëvizjet e para të dukshme. Nëse shtatzënia është më e avancuar, ai tashmë mund të provokojë siç duhet lëvizjet e foshnjës. Kjo i lejon baballarët e ardhshëm të krijojnë një marrëdhënie me fëmijën.

Po seksi gjatë shtatzënisë?

Për sa i përket seksit, nuk ka asnjë kufizim gjatë një shtatzënie normale. Për disa gra, ndjenja e kënaqësisë është rritur edhe gjatë shtatzënisë. Nëse barku bëhet më i trashë, megjithatë, intimiteti mund të bëhet më i vështirë në rrethana të caktuara. Me ndryshimin e pozicioneve, mund të praktikohet ende marrëdhënie seksuale. Nëse ka kundërshtime mjekësore për marrëdhëniet seksuale, është e mundur të kaloni në praktika të tjera që plotësojnë dëshirën seksuale - të të dy partnerëve. Megjithatë, dëshirat e gruas duhet të jenë parësore gjatë kësaj kohe. Nëse ka mosmarrëveshje, partnerët duhet të flasin për këtë me njëri-tjetrin.

Çfarë ka për të mësuar në përgatitjen e lindjes?

Shumica e baballarëve të ardhshëm buzëqeshin në klasat para lindjes. Por ata mund të mësojnë më shumë sesa thjesht të veshin një pelenë ose të lajnë foshnjën. Ata gjithashtu mësojnë gjëra të dobishme për lindjen dhe periudhën pas lindjes. Ata që janë të informuar mirë mund të përballojnë më mirë ndryshimet.

Pra, ka disa mënyra, por të rëndësishme në të cilat një burrë mund të ndihmojë gruan e tij gjatë lindjes - dhe të ndihmojë gjithashtu veten: ndjenja e qëndrimit të pafuqishëm gjatë lindjes, me partnerin tuaj duke u përpëlitur nga dhimbjet, duke qarë dhe duke bërtitur, është pothuajse e padurueshme për shumë baballarë. -te behesh.

Çfarë të merrni me vete në lindje?

Dita e lindjes është gjithashtu stresuese për baballarët e ardhshëm. Kjo është arsyeja pse ata duhet të përgatiten për të:

  • Vishni rroba të rehatshme që nuk janë shumë të ngrohta (lindja mund të zvarritet për një kohë të gjatë dhe është e ngrohtë në dhomën e lindjes)
  • Merrni me vete pije dhe burime të shpejta energjie (si bare granola, çokollata) ose para për të blerë disa
  • Kamera, nëse dëshironi
  • Fikni celularin (“bisedat e jashtme” ndërhyjnë në lindje; në fakt, shumica e spitaleve ndalojnë telefonat celularë në dhomën e lindjes)

Çfarë duhet t'i kushtojnë vëmendje baballarëve pas lindjes?

Çfarë ndodh në shtëpi?

Në shtëpi, sfidat e tjera vijnë për familjen e re. Nëna është e lodhur, e thyer dhe “vetëm” aty për foshnjën. Kjo ende funksionon për sa kohë që gjithçka është e re. Megjithatë, pas disa javësh, shumica e meshkujve janë mjaft të lumtur t'i shpëtojnë të gjithë situatës të paktën përkohësisht përmes punës së tyre. Shpesh ka momente kur femrat edhe i kanë zili për këtë.

Burrat duhet të përfshihen në marrëdhënien nënë-fëmijë gjatë kësaj kohe. Ata duhet të marrin përsipër detyrat: të lajnë fëmijën, t'i ndërrojnë pelenën ose ta nxjerrin në shëtitje në mënyrë që partneri të flejë për një orë pa "vesh të hapur". Kjo është e mirë për partneritetin dhe marrëdhënien me fëmijën. Nëse ata jetojnë së bashku në këtë mënyrë, kujdesi për fëmijën nuk çon në një çekuilibër të theksuar midis nënës dhe babait. Konfliktet e partneritetit ndoshta mund të shmangen në këtë mënyrë.

Është gjithashtu e rëndësishme që burrat të gjejnë mënyrën e tyre të sjelljes me fëmijën, të cilën duhet ta pranojë edhe partnerja. Secili prind gjen qasjen e tij personale. Nëse është e duhura, mund të gjykohet, ndër të tjera, nga kënaqësia e fëmijës.

Kur rrjedha pas lindjes ndalon pas rreth gjashtë javësh dhe çdo çarje ose prerje janë shëruar, marrëdhëniet seksuale teorikisht janë përsëri të mundshme. Megjithatë, gratë shpesh nuk ndiejnë shumë dëshirë për të. Kjo është për shkak të stresit të mëmësisë nga njëra anë. Nënat e reja janë thjesht të lodhura, të rraskapitura dhe të thyera. Përveç kësaj, mund të ketë frikë nga dhimbja ose të mbeteni përsëri shtatzënë.

Ndonjëherë gratë thjesht duan butësi, ngrohtësi, siguri - dhe jo seks. Për meshkujt, kjo është zakonisht e vështirë për t'u kuptuar. Sidomos gratë gjidhënëse shpesh janë të rraskapitura në nivelin emocional, sepse vazhdimisht i japin fëmijës ushqim, ngrohtësi dhe siguri. Prandaj është e rëndësishme të rimbushni "dyqanet".

Sfidë për nënën dhe babanë

Ndryshimi nga bashkimi në jetë si një familje e vogël dhe kujdesi për një të porsalindur janë një sfidë për shumicën e prindërve. Megjithatë, si nënat ashtu edhe baballarët nuk duhet të harrojnë veten dhe partneritetin e tyre. Përsëri, çdo ditë duhet gjetur një kompromis midis kërkesave të rolit të prindit dhe partnerit dhe nevojave të veta – dhe kjo vlen për baballarët dhe nënat.

Informacion mbi autorin dhe burimin

Ky tekst korrespondon me kërkesat e literaturës mjekësore, udhëzimeve mjekësore dhe studimeve aktuale dhe është rishikuar nga ekspertë mjekësorë.