Lindja e fëmijëve dhe terapitë alternative të dhimbjes

Akupunkturë

Akupunktura nuk mund të përdoret për të arritur lirinë e plotë nga dhimbja gjatë lindjes. Por vendosja e gjilpërave mund të thyejë ciklin e frikës, tensionit dhe dhimbjes.

Disa gra kanë frikë nga gjilpërat. Nëse ende dëshironi të përdorni akupunkturën gjatë lindjes, është mirë që paraprakisht të fitoni përvojë me "gjilpërën" në mënyrë që të mund ta kapërceni ngadalë frikën tuaj (p.sh. në kurset e përgatitjes për lindjen e fëmijës ose me ndihmën e mamisë tuaj).

  • Nauze dhe të vjella gjatë shtatzënisë
  • hapja e ngadaltë e qafës së mitrës (dystocia e qafës së mitrës).
  • zvogëlimi i involucionit të mitrës pas lindjes

Homeopati

Globulat homeopatike mund të jepen si në përgatitje për lindjen e fëmijës ashtu edhe gjatë lindjes. Cilat globula përdoren varet nga gjendja e gruas. Disa mjekë të trajnuar në mënyrë homeopatike trajtojnë gjithashtu sëmundjet e shtatzënisë në mënyrë mbështetëse me mjete juridike homeopatike.

Koncepti i homeopatisë dhe efektiviteti i saj specifik janë të diskutueshëm dhe nuk janë vërtetuar qartë nga studimet.

Aromatherapy

Terapia e Luleve Bach

Terapia me lule Bach mban emrin e zbuluesit të saj, mjekut Dr. Edward Bach (1888-1936). Metoda funksionon njësoj si homeopatia. Merren ekstrakte shumë të holluara të bimëve.

Gratë shtatzëna duhet të fillojnë një terapi me lule Bach tashmë në përgatitjen e lindjes, sepse efekti duhet të ndodhë vetëm pas disa ditësh. Ashtu si homeopatia, terapia me lule Bach nuk është e vërtetuar shkencërisht. Megjithatë, nuk ka efekte anësore, edhe nëse duhet të gabohemi në zgjedhjen e bimëve. Për më tepër, pikat e luleve Bach konsiderohen të padëmshme - ato janë shumë të holluara. Për më tepër, për prodhimin e tyre nuk përdoren bimë helmuese.

Gratë shtatzëna duhet të fillojnë një terapi me lule Bach tashmë në përgatitjen e lindjes, sepse efekti duhet të ndodhë vetëm pas disa ditësh. Ashtu si homeopatia, terapia me lule Bach nuk është e vërtetuar shkencërisht. Megjithatë, nuk ka efekte anësore, edhe nëse duhet të gabohemi në zgjedhjen e bimëve. Për më tepër, pikat e luleve Bach konsiderohen të padëmshme - ato janë shumë të holluara. Për më tepër, për prodhimin e tyre nuk përdoren bimë helmuese.