Cilat janë simptomat e fibrilacionit atrial të shkaktuar nga alkooli? | Simptomat e fibrilacionit atrial

Cilat janë simptomat e fibrilacionit atrial të shkaktuar nga alkooli?

Në situata me konsum jashtëzakonisht të lartë të alkoolit, dridhje atrial mund te zhvillohen ne menyre spontane. Përveç kësaj, konsumi i rritur në mënyrë kronike i alkoolit rrit ndjeshëm rrezikun e zhvillimit dridhje atrial. Simptomat e shkaktuara nga alkooli dridhje atrial nuk ndryshojnë nga fibrilacionet e tjera atriale.

Në shumë raste, fibrilacioni atrial i nxitur nga alkooli është gjithashtu i tillë që nuk vërehet fare. Sidomos episodet e shkaktuara nga një konsum i shpejtë dhe jashtëzakonisht i lartë i alkoolit zgjasin vetëm për një kohë të shkurtër dhe pastaj zhduken përsëri, në mënyrë që ato shpesh të mos vërehen nga personi i prekur dhe as të regjistrohen nga EKG. Sidoqoftë, më rrallë mund të shfaqen simptoma tipike si rrahjet e zemrës, marramendje, djersitje e shtuar, ankth dhe gulçim.

Rreziku i goditjes në fibrilacionin atrial