Diagnostifikimi | Këndi i gojës

Diagnozë

Qoftë një cep i gojë është shqyer për shkak të mungesës së lëngjeve ose për shkak të një sëmundjeje, pacienti shpesh mund të përcaktojë në vetë-diagnostikimin: Nëse një pacient pi lëng të mjaftueshëm për 2 ditë pa u përmirësuar simptomat, atëherë një inflamacion është ndoshta shkaku dhe një mjek duhet të të konsultohet, i cili më pas mund të shqyrtojë qoshet e çara të gojës për a Urdhje Infeksioni i thjeshtë dhe, nëse është e nevojshme, kryeni edhe a gjak provë sheqeri.

Simptomat

Qoshet e grisura ose të çara gojë shpesh janë shumë të bezdisshme. Mund të jenë kruarje ose thjesht të dhimbshme. Shumë pacientë nuk duan të hapin pacientët e tyre gojë siç duhet nga frika e lotëve të mëtejshëm.

Përveç qosheve të çara të gojës, mund të shfaqen edhe simptoma të tjera. Ne nje Urdhje Infeksioni i thjeshtë, qoshet e gojës jo vetëm që janë të shqyer, por edhe të përflakur dhe formohen flluska, të cilat janë të dhimbshme dhe zakonisht bëhen të mishëruara pas disa ditësh. Nëse një pacient ka një mungesë, sidoqoftë, simptoma të mëtejshme të mungesës ka më shumë të ngjarë të ndodhin.

An mungesa e hekurit çon në rritje lodhje dhe performancë të reduktuar përveç qosheve të çara të gojës. Neurodermatiti zakonisht manifestohet në zonat e lëkurës që i nënshtrohen shumë stresit, për shembull në kthesën e bërrylit, ku kruhet, lëkurë të thatë atëherë ndodh. Në rastin e diabet, qoshet e gojës shpesh janë të çara, pavarësisht diabetit të rregulluar mirë, siç është gjak qarkullimi është i pamjaftueshëm.

Terapi

Për të trajtuar qoshet e çara të gojës, së pari duhet të dini pse ndodhin qoshet e çara të gojës. Nëse pacienti është i dehidruar, ai / ajo thjesht duhet të pijë më shumë lëngje për të stimuluar gjak qarkullimi dhe për të sjellë më shumë lëng në cepat e gojës. Sidoqoftë, nëse pacienti ka qoshe të përflakur të gojës për shkak të a Urdhje Infeksioni i thjeshtë, vajrat, për shembull me përbërësin aktiv Aciklovir, të cilat aplikohen në cepat e plasaritur, të përflakur të gojës dhe lejohen të zhyten, mund të ndihmojnë.

Pas disa ditësh një përmirësim duhet të jetë i dukshëm. Nëse ka një hekur ose vitaminë mangësi, pacienti duhet të kompensojë mungesën ose përmes dietë ose, nëse është e nevojshme, përmes tabletave nga farmacia. Nëse qoshet e çara të gojës janë shkaktuar nga diabet or neurodermatiti, pacienti duhet të kujdeset për të trajtuar këto sëmundje dhe, nëse është e nevojshme, të kremojë qoshet e gojës rregullisht me një krem ​​hidratues. Nëse një pacient ka rënie të cepave të gojës për shkak të kushteve anatomike ose sëmundjeve të mëparshme dhe dëshiron t'i heqë ato, shpesh vetëm ndërhyrja kozmetike nga një kirurg kozmetik mund të ndihmojë. Sidoqoftë, para kësaj, pacienti duhet të përpiqet të trajnojë muskulaturën imituese përmes ushtrimeve specifike deri në atë masë sa qoshet e gojës të ngrihen.