Angelica: Dozimi

Në formën e çajit, rrënja e engjëllës përpunohet si një monopreparat dhe në përgatitjet e kombinuara, për shembull, në stomak dhe gastrointestinal teas. Si fitofarmaceutik, ilaçi ofrohet në forma të ndryshme të përgatitjes, kryesisht si pika, pluhur, përzierje, vaj ose distilim në grupin e mjeteve tretëse gastrointestinale.

Doza e duhur

Nëse nuk përcaktohet ndryshe, mesatarja ditore Doza është 4.5 gramë ilaçi, 1.5 deri 3 gramë ekstrakt lëngu, 1.5 gramë tretësirë ​​ose 10 deri në 20 pika vaj esencial.

Angelica në mjekësinë tradicionale kineze.

Rrënja e kinezishtes angjelika (Angelica polymorpha var. Sinensis, dang gui) është një ilaç i rëndësishëm në mjekësi tradicionale kineze, përdoret për shembull për të trajtuar anemi dhe kapsllëk.

Angelica: përgatitje si çaj

Për të përgatitur çaj, 1.5 gram të ilaçit të copëtuar imët ose pluhur (një lugë çaji korrespondon me rreth 2.5 gram) përzihet me të ftohtë ujë dhe zihet shkurtimisht ose derdhet direkt me ujë të valë. Një filxhan çaj i pa ëmbëlsuar duhet të pihet rreth gjysmë ore para çdo vakt.

Kundërindikimet e engjëllës

Rrënjë Angelica nuk duhet të përdoret në rastet e stomak ulçera ose ulçera duodenale, si dhe gjatë shtatzënësi.

Droga duhet të mbahet e thatë dhe e mbrojtur nga drita.