Anestezia epidurale: Përdorimet, Përfitimet, Rreziqet

Çfarë është një epidural?

Gjatë një epidural, transmetimi i sinjalit të nervave të palcës kurrizore ndërpritet duke injektuar një ilaç. Palca kurrizore shkon përgjatë shtyllës kurrizore në kanalin kurrizor dhe transmeton sinjale nervore midis trurit dhe trupit. Me një PDA, sinjalet nervore të ndjeshme të shkaktuara nga dhimbja, temperatura ose presioni nuk arrijnë më në tru. Po kështu, impulset e lëvizjes nga truri në muskuj ndërpriten.

Kur përdoret anestezi peridurale?

Anestezia peridurale është një alternativë e butë ndaj anestezisë së përgjithshme për shumë operacione. Mund të përdoret për të anestezuar zona të mëdha të trupit pa humbur vetëdijen pacientit. Përdoret gjithashtu për lehtësimin afatgjatë të dhimbjeve akute dhe kronike. Përveç kësaj, procedura lejon një lindje me dhimbje të ulët, kjo është arsyeja pse shumë gra kërkojnë një injeksion epidural për lindje.

Informacione të mëtejshme: PDA Birth

Çfarë bëhet gjatë një anestezie epidurale?

Për të mpirë nervat kurrizore gjatë një anestezie peridurale, mjeku fut një gjilpërë të veçantë në lëkurën e dezinfektuar mbi shtyllën kurrizore dhe e çon atë midis dy rruazave. Në këtë proces, ai depërton në ligamente të ndryshme të shtyllës kurrizore derisa të arrijë në të ashtuquajturën hapësirë ​​peridurale. Kjo zonë rrethon të ashtuquajturat meningje kurrizore.

Cilat janë rreziqet e anestezisë peridurale?

Efektet e tjera anësore të PDA përfshijnë mbajtjen e përkohshme të urinës, e cila duhet të trajtohet me një kateter urinar, ose një rënie të papritur të presionit të gjakut. Dhimbjet e kokës pas PDA zakonisht shkaktohen nga perforimi aksidental i lëkurës së palcës kurrizore. Zakonisht, këto mund të trajtohen mirë me qetësues kundër dhimbjeve.

Çfarë duhet t'i kushtoj vëmendje pas një anestezie peridurale?