Osteoartriti: Fitoterapetikë

Barna antirheumatike bimore

Përgatitjet bimore mund të përdoren për mbështetës, analgjezik (dhimbje-besimi) terapi. Zbatimi është kryesisht:

 • hithër barishte - efekte analgjezike dhe anti-reumatike; dozimi: 50-100 g qull hithër në ditë.
 • Acid gama-linolenik (GLA) - p.sh vaj borage, vaj aguliçe mbrëmje; acidi gama-linolenik është një acid yndyror omega-6 që ka efekte anti-inflamatore (anti-inflamatore) përmes metabolizmit të prostaglandinës; dozimi:> 1,400 mg / d
 • Trëndafil pluhur - përbërës aktivë lipofilikë me efekte të mundshme analgjezike si frenimi i COX, elastazës, citokinave, si dhe antioxidant efektet. Dozimi: 10 g / d; për shkak të lipofilitetit ("i dashur ndaj dhjamit"), duhet të respektohet një interval marrje prej të paktën 2 orësh kur kombinohet me droga.
 • xhenxhefil - për shkak të përbërësve të xhenxhefilit që veprojnë si frenues (frenues) të ciklooksigjenazës (COX-2). Për më tepër, bima besohet të ketë efekte anti-inflamatore duke frenuar lipoksigjenazën, si dhe të pengojë shprehjen e TNFα. xhenxhefil nëse dhimbje lehtësim dhe lëvizje të përmirësuar. E përditshmja Doza of xhenxhefil varionin nga 500-1,000 mg.
 • thua Djallit rrënjë - përmban iridoide; këto veprojnë përmes frenimit të COX-2, lipooksigjenazave, citokinave, elastazave dhe antioxidant efektet. Efekti analgjezik është i butë. Dozimi: 50 mg / d harpagoside.
 • Shelg leh (lat. salix alba) - për shkak të përmbajtjes së salicinës, e cila shndërrohet në acid salicilik në trup. Ai vepron përmes frenimit të COX-1 dhe -2, lipoksigjenazave, hialuronidazës dhe citokinave, gjë që shpjegon efektin analgjezik (“dhembja”). Dozimi: 120 (-720) mg / d salicinë.

Pomada për përdorim të jashtëm

Pomadat dallohen midis agjentëve që nxisin qarkullimin e gjakut dhe analgjezikëve anti-inflamatorë (qetësues të dhimbjeve):

 • Anti-inflamator jo-steroide droga, që është, ilaçe anti-inflamatore pa Kortizolit, përdoren për këtë qëllim. pomada sigurojnë lehtësim lokal (lokal) të shqetësimit.
 • Qarkullim-agjentët promovues shpie të rritet gjak rrjedhin dhe kështu në një ngrohje të rajonit të vajosur, e cila perceptohet nga shumë pacientë si e këndshme. Përveç kësaj është rritur gjak rrjedha gjithashtu ndodh analgjezia (dhimbje lehtësim).

Disa përbërës aktivë që nxisin qarkullimin e gjakut përfshijnë:

 • Capsaicinoids - substanca të mprehta nga specat dhe spec i kuq.
 • Esteret e acidit nikotinik
 • Vajra esenciale