Ylli i Gjelbër (Glaukoma): Shkaqet, Diagnoza dhe Përparimi

Vështrim i shkurtër Çfarë është glaukoma? Një grup sëmundjesh të syrit që mund të shkatërrojnë retinën dhe nervin optik në faza të avancuara dhe të çojnë në verbëri nëse nuk trajtohen. E njohur edhe si glaukoma. Simptomat: Fillimisht nuk ka asnjë simptomë, në faza të avancuara humbje e fushës së shikimit, dhimbje sysh, dhimbje koke. Në glaukomën akute (sulmi i glaukomës), simptoma të tilla si të papritura… Ylli i Gjelbër (Glaukoma): Shkaqet, Diagnoza dhe Përparimi