Kriza Hipertensive: Simptomat, Shkaqet, Trajtimi

Vështrim i shkurtër Simptomat: koka e kuqe, dhimbje koke e fortë, presion në kokë, gjakderdhje nga hunda, nauze, të vjella, dridhje; në raste urgjente hipertensionale: shtrëngim në gjoks, gulçim, mpirje dhe shqetësime të shikimit Shkaqet: Përkeqësimi i presionit të lartë ekzistues (ndoshta për shkak të ndërprerjes së mjekimit), më rrallë sëmundje të tjera si mosfunksionimi i veshkave ose sëmundjet e organeve që prodhojnë hormone, abuzimi me drogën ,… Kriza Hipertensive: Simptomat, Shkaqet, Trajtimi