Kolesteroli LDL: Çfarë do të thotë vlera juaj laboratorike

Çfarë është kolesteroli LDL? Kolesteroli LDL është një lipoproteinë, d.m.th., një përbërje e yndyrave (siç është kolesteroli) dhe proteinave. Vetëm në një përbërje të tillë substancat e patretshme në ujë, siç janë esteret e kolesterolit, mund të transportohen në gjakun kryesisht ujor. Lipoproteina të tjera përfshijnë kolesterolin HDL dhe kolesterolin VLDL. Ky i fundit është pararendës i LDL. Mëlçia… Kolesteroli LDL: Çfarë do të thotë vlera juaj laboratorike