heroinë

Me sa duket, historia e lulëkuqes së opiumit si ilaç dhe drogë dehëse shkon prapa shumë kohësh. Që në vitin 4,000 para Krishtit, sumerët dhe egjiptianët thuhet se kanë përdorur efektet shëruese dhe dehëse të bimës. Në vitin 1898, ai u prodhua në një shkallë të gjerë dhe u tregtua si qetësues kundër dhimbjeve dhe kollës. Kur efektet e saj të varësisë u bënë të njohura, droga u zhduk përsëri nga tregu në vitet 1920.

Nxitimi i heroinës

Kohët e fundit, heroina është pirë gjithnjë e më shumë dhe gërhihet në vend që të injektohet nga personat e varur. Arsyeja është ndoshta rritja e rrezikut të infektimit me SIDA dhe hepatiti i lidhur me injektimin (kur ndani instrumentet e gjilpërës).

Heroina - pasojat

Simptomat fizike të tërheqjes përfshijnë:

  • Shqetësim dhe pagjumësi
  • Dridhje të nxehtë-të ftohtë
  • norma e zemrës në rritje
  • dhimbje të muskujve
  • diarre dhe të vjella
  • gunga pate
  • marramendje
  • dhimbje barku
  • sytë e përlotur dhe rrjedhjen e hundës

Simptomat e tërheqjes janë aq të rënda saqë përdoruesit së shpejti do të përdorin heroinën përgjithmonë për të shmangur shqetësimin.