Historia e agjërimit

sinonim

Shamitë e shërimit, dietë, ushqyerja, heqja Në fund të shekullit të 19-të shamimi nuk praktikohej më nga shumica e kishave dhe filloi të zhdukej në fundosje. Rreth vitit 1880 mjekët Henry Tanner dhe Ed Hooker Dewey morën përsëri temën e copëtuar dhe e ringjallën atë. Tanner realizoi në vetvete një 42-taggige të dëmtuara nën mbikëqyrjen e mjekëve të mëtejshëm, Dewey përfaqësoi efektin terapeutik gjatë vëzhgimit të kurave të shumta chamfering.

Kështu që ai ishte i mendimit se pacientët, të cilët vuanin nga infeksione të etheve nuk duhet të dobësoheshin nga ushqimi i tepërt në asnjë rrethanë më tej, dhe trupi përkundrazi ka nevojë për një kurë të dhëmbëzuar, në mënyrë që të kthehet përsëri në forca. Kjo tezë u refuzua nga shumica e mjekëve ortodoksë. Dewey u buzëqesh nga shumica dhe gjetjet e tij nuk kishin justifikim shkencor.

Sidoqoftë, kamerimi i mirëqenies mund të pranohet përgjithësisht në këtë kohë gjithnjë e më shumë nën mjekët e shkollës. Një mbështetës i madh i Dewey ishte mjeku gjerman Siegfried Möller. Ai e pa praktikën e agjërimi si një antidot ndaj pendimit dhe prishjes fizike.

Möller gjithashtu shkroi libra të shumtë në temën e agjërimi dhe, gjatë një sëmundjeje të rëndë, praktikoi shërime të ndryshme të agjërimit edhe mbi veten e tij. Në fund të shekullit një ndarje midis holistikës agjërimi, të cilat gjithashtu duhet të trajtojnë aspektet fizike dhe sëmundjet, por gjithashtu përbërësit mendorë dhe psikologjikë nuk duhet të merren parasysh, dhe pikëpamja ortodokse mjekësore. Kjo ishte mbi të gjitha e shpikur / formuar nga shumë në studime eksperimentale të kafshëve të realizuara të studimit mbi metabolizmin e urisë.

Njëri u përpoq të kuptojë procesin e shamizimit ekskluzivisht shkencërisht dhe të peshojë pro dhe kundër njëri-tjetrit. Në këtë kohë të ndarjes, të dy frontet u forcuan. Shumë vite më vonë profesioni i mjekut dhe naturopatët u afruan përsëri pak.

Në vitin 1937, internistët Dr. Grote, i cili përdorte kryesisht praktika mjekësore ortodokse dhe Alfred Brauchles, i cili paraqiti lidhje fiziologjike ushqyese, treguan se një bashkëpunim i të dy lëvizjeve ishte i mundur. Gjatë Rajhut të Tretë, naturopatia dhe kështu edhe agjërimi arritën një kulm të ri. Arsyeja ishte mbështetësit absolutë të naturopatisë në regjim, të cilët veçanërisht promovuan këtë lloj ilaçi.

Kështu, shpikësi i shërimit të dhëmbëzuar Buchinger ishte i lidhur ngushtë nga kërkesa për botimin e librave të ndryshëm me dhëmbëzim me termin mirëqenie të dëmtuar dhe naturopati. Regjimi donte të arrinte që dhëmbëzimi dhe naturopatia të bëheshin të përhapura në Gjermani dhe të zbatoheshin në të gjithë zonën.

  • Agjërimi
  • Heqja e agjërimit
  • Udhëzues agjërimi
  • Historia e agjërimit
  • Rreziqet e agjërimit
  • kreshmët e mëdha
  • Shërimi i agjërimit

Shkencëtari Bloom bëri përpjekjet e para në 1959 në mbipeshë pacientët, të cilët iu nënshtruan një kure më të gjatë chamfering.

Me pacientë shumë të fortë mbipeshë u arrit një kohëzgjatje shamfare prej 249 ditësh. Suksesi ishte shumë premtues, humbi pacientët, kështu që shumica e peshës suaj të trupit (heqja e shamisë). Nga këto përpjekje rezultoi "0 dietë”E njohur edhe sot.

Universiteti i Ulm gjithashtu bëri përpjekje të shumta mbi temën e copëtuar dhe shqyrtoi proceset fiziologjike gjatë dhëmbëzimit. Shërimet e dridhjeve u realizuan në këtë kohë me pacientë të palëvizshëm në spital. Trajtime shoqëruese, si pastrimi i zorrëve, mbështetja psikologjike etj.

gjithsesi u hoqën. Vëmendja kryesore ishte në zvogëlimin e peshës dhe në përputhje me rrethanat heqjen. Sa më shpejt që pacientët të mund të zvogëlojnë edhe peshën e trupit, aq shpejt ata u rritën edhe në fund të kurimit të dhëmbëzuar përsëri.

Për më tepër mund të përcaktohen efekte anësore të shumta të kushtëzuara nga qarkullimi. Kostot e larta të trajtimit stacionar bënë që operatorët e spitalit së shpejti të mendojnë të ndryshojnë në një trajtim ambulator. Studime të mëtejshme, të cilat përshkruanin një çmontim të tepruar të proteinave gjatë shamfizuar, zvogëluan euforinë e dhëmbëzuar.

Mjekët këshilluan me forcë administrimin e proteinat gjatë agjërimit, pavarësisht se sa zgjati shërimi. Naturopaths u përgjigj se ky degradim i proteinave është pjesë e konceptit të agjërimit dhe tenton të përshpejtojë shërimin. Sërish fronte të ngurtësuara midis mjekësisë shkollore dhe naturopatëve u ngritën. Industria njohu mundësinë e saj dhe prodhoi diete shtesa me aditivë që përmbajnë proteina, të cilat ofroheshin gjithnjë e më shumë në dyqane dhe shiteshin mirë.

Agjërimi filloi të migronte jashtë fokusit të ilaçeve dhe në farmaci dhe supermarkete, ku këto përgatitje ishin gjithnjë e më të disponueshme. Gjithnjë e më shumë njerëz praktikuan të shamëruar me këto SIDA pa mbikëqyrje mjekësore. Në 1978, 60 mbipeshë pacientët që kishin pësuar a kure agjerimi me zëvendësimin e proteinave pa mbikëqyrje mjekësore vdiq.

Agjërimi humbi reputacionin e tij gjithnjë shërues dhe ra në harresë. Edhe sot kundërshtarët e dhëmbëzuar ende citojnë incidentet nga viti 1978. correctshtë e saktë që pacientët nuk vdiqën nga dhëmbëzimet, por nga përgatitjet e prodhuara gabimisht të proteinave.

Proteina duket të jetë kritika kryesore e agjërimit në përgjithësi. Kështu, kritikët e agjërimit përshkruajnë gjithmonë një humbje shumë të lartë të proteinave përmes agjërimit të kombinuar me humbjen e fibrave muskulore që ruajnë proteina. Nuk duhet harruar se njeriu dhe kafsha kanë mbijetuar me sukses periudha të shumta të padëshiruara të agjërimit në historinë e tyre.

Ithtarët e chamfering e shohin me këtë argument frikën e humbjes së proteinave si të pabazuar. Sot chamfered përdoret në një formë disi të ndryshme. Produktet natyrale, të cilat nuk kalojnë një vlerë totale kalorifike prej 500 kcal, u rekomandohen pacientëve me dhëmbë.

Për më tepër, pacientët këshillohen të kombinojnë marrjen e zvogëluar të ushqimit me ushtrime fizike dhe fizioterapi, naturopati, psikoterapia dhe trajnim dietik. "Bekimi" i ilaçit shkollor çoi në faktin që sot është bërë fshikëza përsëri përsëri si në kohërat e vjetra. Kështu, pushimet me shampanjë, udhëtimet lëvizëse dhe kurset ofrohen nën parullën e chamfered në ditën e vjetër.

Shpesh ekziston një udhëheqës jo-mjekësor i dhjamosjes, i cili nuk bën dhjamë edhe zakonisht i shpejtë dhe për pyetje dhe për vëzhgim secili pjesëmarrës në kamxhik në krah. Dikush nuk mund të injorojë faktin se edhe sot akoma shumë institucione mjekësore pjesërisht e gjetën biznesin e tyre me të dëmtuarit e mirëqenies. Kështu nga operatorët turistikë ofrohen dhe përdoren në mënyrë aktive udhëtime komerciale dhe pushime lëvizëse.

Përveç kësaj, ka jo vetëm mjete ndihmëse të shumta ushqimore të prodhuara veçanërisht për adhuruesit e dhëmbëzimit në farmaci dhe në shtëpinë e reformave për të blerë, por shumë mjekë dhe spitale të vendosur ofrojnë pjesërisht edhe një trajtim stacionar të kamerimit, i cili duhet të financohet megjithatë jo nga shëndetësor kompanitë e sigurimeve dhe të barten kështu nga pacienti. Importantshtë e rëndësishme të theksohet se një vëzhgim mjekësor i dhëmbëzimit është në parim i mirë, një pushim shami i shoqëruar në mënyrë stacionare, sidoqoftë shpesh është i panevojshëm. Para një kurimi me dhëmbë është e rëndësishme të kryhet një ekzaminim i hollësishëm fizik mjekësor, në mënyrë që të përjashtohet që pacientët të vuajnë nga sëmundje, me të cilat duhet të hiqet një fshikëza.

Për më tepër, pacienti duhet të vlerësojë saktë kufijtë e tij gjatë një kure shamfare. Kështu, siç përshkruhet, ndjenja e urisë, nervozizëm, marramendje dhe lodhje është normale në fillim. Nëse bëhet fjalë për më të fortë mashtrim dhe problemet e qarkullimit nuk duhet të hezitohen gjithashtu që kura e dhëmbëzuar të ndërpritet.

fort mbipeshë njerëzit gjithashtu duhet të marrin në konsideratë sa vijon: në indet yndyrore ruhen toksina të shumta të jetës së përditshme. Nga dëmtimi për një kohë të gjatë bëhet fjalë për një shkrirje radikale të masave dhjamore me një çlirim të lidhur të materialeve helmuese. Këto toksina më pas mund të shkaktojnë efekte anësore në trup dhe duhet të merren parasysh.

Nëse një kurë shamërizuese është kryer për zvogëlimin e peshës me pacientë tepër të mbingarkuar, duhet patjetër, atëherë profesioni i sotëm mjekësor supozon / këshillon, një sasi minimale të kalori në vetvete për të marrë, në mënyrë që të përmbajë lëshimin e pjesshëm shumë të fortë të helmit. Për sëmundje të caktuara tregohet nga ana mjekësore të përmbahen nga ushqimi. Në rastin e inflamacionit të pankreasi ose infeksione të ndryshme gastrointestinale, një i përkohshëm dietë duhet të shmanget. Sidoqoftë, në këtë rast, nuk flitet për agjërim, por për leje ushqimi.