Përshtatja e shtëpisë - banjo dhe dush

Për shumë njerëz, banjo është relativisht e vogël dhe rimodelimi është më i vështirë. Së pari, ndërroni pajisjen e derës dhe instaloni atë në mënyrë që dera të lëkundet nga jashtë. Kjo liron hapësirë ​​dhe gjithashtu ka një përfitim sigurie. Nëse bini në banjë dhe shtriheni para derës, ndihmësit do të kenë qasje të lehtë. Instaloni shufra fikse kapëse pranë dushit, tualetit dhe lavamanit. Ata mund të parandalojnë një rënie nëse humbni ekuilibrin.

– Dushi: Është ideal nëse dyshemeja e dushit dhe e banjës janë në të njëjtën lartësi. Buza rreth legenit të dushit duhet të jetë sa më e ulët që të jetë e mundur. Njerëzit e dobët kanë nevojë për një mënyrë për të bërë dush ndërsa janë ulur. Karriget speciale të dushit ose sediljet e palosshme të ngjitura në mur janë të përshtatshme për këtë qëllim. Dyshekët e gomës që nuk rrëshqasin duhet të vendosen në dyshemenë e lëmuar - si brenda dhe jashtë dushit. Nëse banja do të vendoset gjithsesi, përdorni pllaka të vogla që nuk rrëshqasin.

Për njerëzit e dobët, një ashensor special i vaskës është i dobishëm. Kjo është një karrige elektrike që vendoset në vaskë dhe është e rregullueshme në lartësi. Kështu që ju mund të uleni në karrige dhe të uleni automatikisht në vaskë për një banjë të rehatshme. Sigurohuni që të vendosni një dyshek që nuk rrëshqet në fund të vaskës.

– Tualeti: Shpesh sedilja e tualetit është shumë e ulët, gjë që e bën të vështirë qëndrimin në këmbë. Në këtë rast, bashkëngjitjet e vendosura në tas do të ndihmojnë.

– Lavaman: Duhet të ketë vend për dy persona përpara lavamanit në rast se keni nevojë për ndihmë për larje. E njëjta gjë vlen edhe për pjesën e poshtme të legenit. Këtu duhet të ketë hapësirë ​​të mjaftueshme për këmbët, në rast se dëshironi të laheni ulur. Për këtë rast, pasqyra gjithashtu duhet të vendoset në përputhje me rrethanat e ulëta.

Përmbledhje
” Banjo dhe dush ”Kuzhina ” dhoma e ndenjes
” dhoma e gjumit

Informacion mbi autorin dhe burimin

Ky tekst korrespondon me specifikimet e literaturës mjekësore, udhëzimeve mjekësore dhe studimeve aktuale dhe është rishikuar nga ekspertë mjekësorë.