Përshtatja e shtëpisë - Dhoma e ndenjes

Dhomat e ndenjes shpesh strehojnë shumë dhe shumë pjesë të mëdha mobiljesh: karrigia e madhe e krahut, kabinetet e varura, divani i veshur me susta. Në shumë raste ia vlen të bësh pa njërën apo tjetrën pjesë dhe të fitosh hapësirë ​​për të. Gjithmonë sigurohuni që mobiljet tuaja të jenë të forta dhe të mos rrëzohen.

– Kolltukët dhe divanet: Mobiljet e vjetra të veshura me susta shpesh kanë dy dobësi: janë shumë të buta dhe shumë të ulëta. Pasi të zhyteni, është e vështirë të ngriheni përsëri. Ato janë një tendosje në shpinë sepse shtylla kurrizore mbetet në një pozicion të panatyrshëm. Për këtë arsye, sediljet e larta me jastëkë të fortë dhe mbështetëse të përshtatshme janë më të përshtatshme. Non-plus-ultra është një kolltuk me funksion elektrik që lëviz në pozicionin e dëshiruar me prekjen e një butoni. Kjo gjithashtu ju lejon të uleni horizontalisht dhe të lehtësoni tendosjen në shpinë. Lartësia optimale e sediljes është 50 centimetra.

– Televizorët: Televizorët duhet të kenë ekranin më të madh të mundshëm pa dridhje për të lehtësuar lodhjen e syve. Shumica e telekomandave të ofruara janë shumë të vogla për duart e të moshuarve. Kontrollet e thjeshta me butona të mëdhenj janë më të përshtatshme. Nëse aftësia për të dëgjuar përkeqësohet, rekomandohet lidhja e një kufjeje pa tel ose një marrës me rrip mjekër.

Përmbledhje
” Banjo dhe dush ”Kuzhina ” dhoma e ndenjes
” dhoma e gjumit

Informacion mbi autorin dhe burimin

Ky tekst korrespondon me specifikimet e literaturës mjekësore, udhëzimeve mjekësore dhe studimeve aktuale dhe është rishikuar nga ekspertë mjekësorë.