Homeopatika kundër kollës

Preparate të ndryshme homeopatike për kollën

Kollitja është një simptomë e zakonshme e sëmundjeve të ndryshme. Nga ftohjet e padëmshme, ndikim or pneumoni te sëmundjet e rënda si ato pulmonare emboli apo edhe tumore në mushkëri, a kollë zakonisht mund të diagnostikohet. Homeopati është i gjithanshëm dhe gëzon popullaritet në rritje.

Edhe format më të padëmshme të kollë mund të trajtohet me të. Në vijim do të gjeni disa ilaçe tipike homeopatike që mund të përdoren për forma të ndryshme të kollë. Nëse simptomat përkeqësohen ose zgjasin më shumë se 7 ditë, duhet të konsultohet një mjek.

Kollë me mukus të bollshëm me një qëndrueshmëri shumë këmbëngulëse. Gjëmimi i gëlbazës dëgjohet në rrugët e frymëmarrjes, por kollitja e mukusit të fortë është shumë më e vështirë. Ilaçi tregohet veçanërisht në rastet e bronkitit i cili tashmë ekziston për disa kohë.

Kur kolliteni, frymëmarrje vështirësi, të përzier, të përzier dhe të vjella janë të zakonshme. Simptomat bëhen më keq në një dhomë të ngrohtë, natën dhe kur shtriheni. Pacienti duhet të ulet kur kollitet Kollë e fortë.

Gjatë sulmit të kollitjes, gulçim me njollë kaltërosh të lëkurës. Ky ilaç mund të tregohet gjithashtu në astmë dhe mushkëri kronike bloating me gulçim dhe sekretim të bollshëm të mukusit. Kollë e thatë me kollë acaruese irrituese, tingëllimë e zbrazët, e dhimbshme.

Pacientë nervozë, humor të keq. Shpesh e rëndë dhimbje koke. Veshur në mënyrë të habitshme të bardhë gjuhë, i hidhur shijegojë, ushqimi qëndron si "një gur" në stomak.

Kollitja përkeqësohet kur hyni në dhoma të ngrohta dhe gjatë lëvizjes. Përmirësimi i sulmeve të kollitjes përmes presionit në gjoks dhe në pushim. Kollë konvulsive, e kombinuar me gulçim, të vjella.

Ndonjëherë njollë kaltërosh e lëkurës. Ndjenjë e ftohtë në të gjithë trupin. Përmirësimi i kollitjes dhe i shoqëruar nga ajo të vjella duke pirë pije të ftohta.

Përkeqësimi me prekje, goditje, në nxehtësi dhe gjatë natës. Bronkit me sputum të bollshëm, por vështirë të tretshëm. Shtrëngimi i frymëmarrjes deri në mbytje.

Gjithashtu me ndërprerje frymëmarrje, sidomos gjatë gjumit, është shumë e frikshme nga gjumi. Grindelia tregohet gjithashtu në astmë me bronkit. Tortues, kollë e thatë gudulisëse sidomos kur shtriheni dhe natën.

Pacientët me shqetësim të madh, nervoz, mbindjeshëm, flenë keq. Përmirësimi i sulmeve të kollitjes duke pirë, duke ngrënë dhe duke folur, duke qëndruar ulur, gjatë ditës. Përkeqësimi gjatë shtrirjes dhe natën.

Kollë kronike, e vazhdueshme që mund të jetë e thatë, por gjithashtu e kombinuar me pështymë të gjelbër të purulent të bollshme që është e vështirë të pritet. Kur kolliteni shpesh shpon dhimbje midis teheve të shpatullave. Të gjitha simptomat përkeqësohen nga lagështia dhe të ftohtit, dhe sulmet e kollitjes rriten në intensitet dhe frekuencë gjatë natës.

Përmirësimi jashtë në ajër të pastër. Kollitja e vazhdueshme e kombinuar me dobësi të dukshme dhe mungesë tensioni në sforcimin më të vogël fizik dhe mendor. Pacienti gjithmonë dëshiron të ulet, të shtrihet ose të mbështetet në karrige.

Dobësi në gjoks me një ndjenjë të zbrazëtisë, gjithashtu një ndjenjë të ngushtësisë, nuk mund të tolerojë veshje të ngushta. Zhurma të forta me flluska të trasha, shumë pështymë të verdhë-jeshile e cila ka erë të neveritshme dhe mund të shije e embel ose e kripur Natën pacienti djersitet në mënyrë të konsiderueshme.

Ankesat përgjithësisht përmirësohen nga kundër-presioni. Kollë e irrituar e thatë që shfaqet menjëherë sapo pacienti shtrihet. Njeriu duhet të ulet kur kollitet.

Ndjesi e trupit të huaj në laring. Në rast ftohjeje rinitit të mprehtë dhe të lënduar. Pacientët janë shumë të ndjeshëm ndaj skica të ftohta.

Kollitja shoqërohet me një ftohje të papritur dhe të stuhishme. Shkaku është shumë shpesh një erë e ftohtë në lindje. Kollë e thatë me një tingull fishkëllimë kur thithet.

Ethe me nxehte por lëkurë të thatë. Shqetësimi i madh me shumë frikë është tipik për Aconitum. Simptomat përkeqësohen në mbrëmje dhe natë rreth mesnatës dhe në nxehtësi.

Kolla e thatë është karakteristike për ilaçin. Sulmet e kollitjes pasojnë menjëherë pas njëri-tjetrit, frymëmarrje është vështirë e mundur dhe pacienti ankohet për ndjenjën e mbytjes. Gjithashtu të përzier dhe thika dhimbjegjoks.

Degjesion i përgjithshëm dhe gjendje shpirtërore depresive. Kollitja më keq gjatë natës dhe në një dhomë të ngrohtë. Një sulm nga kollitja shkaktohet gjithashtu nga të folurit.

Përmirësimi i simptomave në ajër të hapur në ajër të pastër. Rumex ka një marrëdhënie të shkëlqyeshme me rrugët e frymëmarrjes. Ekziston një kollë agonizuese me një kollë të vazhdueshme nervoze që ndodh në sulme.

Kollitja përshkruhet si kollë e gudulisur dhimbje prapa kockave të gjirit kur merr frymë dhe kollitet, pacienti përpiqet të shtypë kollën në mënyrë spazmatike. Një ftohje e mundshme ekzistuese shoqërohet me sulme të dhunshme dhe të shpeshta të teshtimave. Kollitja shkaktohet dhe përkeqësohet nga frymëmarrja në ajër të ftohtë.

Simptomat përkeqësohen gjatë natës, kollitja përkeqësohet kur lëvizni nga një dhomë e ngrohtë në një të ftohtë. Në përgjithësi, ngrohtësia përmirësohet, gjithashtu aplikimi i nxehtësisë në qafë me mbështjellje ose mbështjellje të ngrohtë. Kollitja me një pështymë të fortë, të vendosur fort, e vështirë për tu tretur, mund të kollitet vetëm me shumë vështirësi.

Rale kronike, kollë e dhimbshme me hidhërim në gjoks. Simptomat përkeqësohen nga pushimi dhe shtrirja. Më mirë kur ushtroni jashtë në ajër të pastër.

Kollitja sidomos te të moshuarit dhe te fëmijët e vegjël. Një shumë e mukusit të trashë është e vështirë ose e pamundur të kollitet. Duke kollitur me ndjenjën e mbytjes, pacientët marrin frymë dhe shfaqen të çara, të zbehtë dhe të prishur.

Sulmet e kollitjes përkeqësohen dhe ndodhin më shpesh kur lëvizni, në një dhomë të ngrohtë dhe të shtrirë. Pacienti duhet të ulet për të kollitur më mirë. Të gjitha simptomat janë më të këqija gjatë natës.

Kollë e thatë dhe e thatë që nuk do të ndalet pasi të fillojë. Ndjenja e shkatërrimit në të gjithë trupin. Ankesat natën, shtrirë dhe duke marrë frymë thellë. Shkak i sulmeve të kollitjes shpesh ajri i ftohtë.