Spitalet – 20 operacionet më të zakonshme

Enti Federal i Statistikave ka publikuar 20 operacionet më të shpeshta që kryhen te pacientët e shtruar në spitalet gjermane. Baza është statistikat spitalore të bazuara në raste (statistikat e DRG të 2017).

Prandaj, 20 operacionet më të shpeshta janë:

Kirurgji Norma e rastit
Operacionet në zorrë 404.321
Ruptura perineale (rindërtimi i organeve gjenitale femërore pas këputjes, pas lindjes) 350.110
Qasja në shtyllën kurrizore, sakrum dhe koksik 310.909
Kirurgjia e vrimës së çelësit (endoskopia) në kanalet biliare 275.684
Seksioni cezarian 256.662
Implantimi i një proteze të kyçit të hipit (endoproteza) 238.072
Debridimi kirurgjik dhe heqja e lëkurës së sëmurë dhe indit nënlëkuror 231.068
Ringjitja e frakturave të kockave të gjata tubulare (p.sh., femurit, tibisë, humerusit, parakrahut), trajtimi me pllaka, vida, etj. 224.623
Kirurgji artroskopike në kërc dhe meniskë artikular 216.627
Heqja e fshikëzës së tëmthit (kolecistektomia) 200.555
Operacionet në shtyllën kurrizore 199.089
Mbulim i përkohshëm i indeve të buta 191.953
Implantimi i protezës së kyçit të gjurit 191.272
Kirurgjia artroskopike e sinoviumit 183.787
179.864
Rishikim i hapur kirurgjikal i një nyje 177.588
Heqja e p.sh. pllaka, vida (materiali i osteosintezës) pas frakturave të kockave 176.257
Mbyllja e hernies inguinale (hernia inguinale) 175.357
Qepja e lëkurës dhe lëndimeve nënlëkurore 173.758
Rifiksimi artroskopik dhe kirurgjia plastike e aparatit ligamentoz kapsular të nyjës së shpatullës 170.714