Si ndihmon Wobenzym me inflamacionin

Ky është përbërësi aktiv në Wobenzym

Përbërësit Wobenzym janë një kombinim i tre enzimave natyrore: bromelain, rutoside dhe tripsin. Përbërësi kryesor bromelaina i përket familjes së proteazës së cisteinës, e cila nxirret nga ananasi dhe ka një efekt dekongjesant në indet e përflakur. E njëjta gjë vlen edhe për rutosiden, një flavonoid që gjendet në shumë bimë. Tripsina e kafshëve është shumë e ngjashme me enzimën njerëzore dhe parandalon trombocitet të grumbullohen së bashku në mënyrë të panatyrshme. Ai nxit qarkullimin e gjakut dhe furnizon indet me lëndë ushqyese.

Enzimat nxisin proceset fiziologjike në trup. Ato bëjnë që proceset metabolike të ecin shumë më shpejt. Në rastin e inflamacionit, efekti Wobenzym bazohet në përshpejtimin e procesit natyror të shërimit.

Kur përdoret Wobenzym?

Wobenzym përdoret kryesisht për inflamacion dhe ënjtje pas lëndimeve. Ndihmon gjithashtu me inflamacionin akut të venave (tromboflebiti) dhe inflamacionin e kyçeve (artroza e aktivizuar).

Çfarë efektesh anësore ka Wobenzym?

Ashtu si me çdo ilaç tjetër efektiv, efektet anësore mund të ndodhin edhe kur përdorni Wobenzym. Megjithatë, këto janë relativisht të vogla dhe ndodhin mjaft rrallë.

Nëse shfaqen efekte anësore të pakëndshme, ilaçi mund të ndërpritet pa hezitim. Nëse shfaqen efekte anësore, duhet të konsultoheni me një mjek.

Çfarë duhet të keni parasysh kur përdorni Wobenzym

Doza e Wobenzym ndryshon në varësi të ashpërsisë dhe llojit të inflamacionit. Në çdo rast, udhëzimet e sakta të dozimit në fletëudhëzimin e paketimit duhet të lexohen përpara përdorimit ose duhet të konsultoheni me mjekun ose farmacistin për këshilla. Në rastin e lëndimeve akute, mjekimi duhet të merret derisa inflamacioni të jetë shëruar plotësisht, por jo më gjatë se sa përshkruhet. Për sëmundjet kronike duhet të konsultoheni me një mjek.

Wobenzym duhet të merret 30 deri në 60 minuta para ngrënies me rreth 250 ml ujë. Marrja e tij në të njëjtën kohë me ushqimin mund të çojë në intolerancë ose humbje të efektit. Tabletat janë të veshura me një shtresë enterike që mbron përbërësit aktivë nga shpërbërja në stomak. Kjo mbrojtje garantohet vetëm nëse tableti gëlltitet i pa përtypur dhe i pathyer.

Mbidozë

contraindications

Nëse dihet alergji ndaj përbërësve ose eksipientëve, Wobenzym nuk duhet të merret.

Për më tepër, ilaçi nuk duhet të merret në rast të

  • Çrregullime të koagulimit të gjakut (p.sh. hemofili)
  • Marrja e njëkohshme me frenuesit e koagulimit të gjakut (antikoagulantët)
  • pak para ose pas një operacioni

Ka disa barna që mund të shkaktojnë efekte anësore dhe ndërveprime kur merren në të njëjtën kohë me Wobenzym. Këto medikamente përfshijnë:

  • Antibiotikët (efekti i tyre rritet)
  • Antikoagulantë (efekti antikoagulant është rritur)

Shtatzënia dhe ushqyerja me gji, përdorimi tek fëmijët

Nuk ka studime të mjaftueshme për të garantuar sigurinë e fëmijës së palindur kur merr Wobenzym gjatë shtatzënisë. Për këtë arsye, ilaçi duhet të merret vetëm pas një vlerësimi të rrezikut-përfitimit nga një mjek.

Përbërësit e ilaçit mund të transferohen tek i porsalinduri përmes qumështit të gjirit. Sipas studimeve aktuale, nuk mund të përjashtohet dëmtimi afatshkurtër apo afatgjatë i fëmijës.

Si të merrni Wobenzym