Ibuprofen gjatë ushqyerjes me gji: Aplikimi dhe Dozimi

Ibuprofeni dhe ushqyerja me gji: Dozimi gjatë ushqyerjes me gji

Nëse jeni duke marrë ibuprofen dhe duke ushqyer fëmijën tuaj me gji, lejohen doza të vetme prej maksimumi 800 miligramë. Edhe kur merret dy herë në ditë, pra me një dozë ditore deri në 1600 miligramë ibuprofen, foshnja nuk ekspozohet nëpërmjet qumështit të gjirit.

Vetëm sasi shumë të vogla të përbërësit aktiv dhe produkteve të degradimit të tij hyjnë në qumësht. Edhe kur merrni një dozë relativisht të lartë ditore, frenuesi i dhimbjes dhe inflamacionit nuk mund të zbulohet në qumështin e gjirit. Sidoqoftë, duhet të përpiqeni të kufizoni marrjen e ibuprofenit kur ushqeni me gji dhe të provoni fillimisht opsionet pa ilaçe.

Edhe nëse nuk ushqeni me gji, duhet të merrni qetësues maksimumi dhjetë ditë në muaj. Përndryshe ekziston rreziku i një dhimbje koke të shkaktuar nga ilaçet.

Si rregull i përgjithshëm, gratë që përdorin ibuprofen në doza të ulëta dhe për një kohë të shkurtër mund të vazhdojnë të ushqehen me gji. Në rast të dozave më të larta dhe përdorimit të zgjatur, këshillohet që të konsultoheni me mjekun për mundësinë e ndërprerjes së ushqyerjes me gji.

Ibuprofen dhe ushqyerja me gji: Kur ndihmon?

Ibuprofeni ndihmon në tre nivele: Përveç efektit të tij qetësues (analgjezik), ai ka efekte anti-inflamatore (antiflogistike) dhe ulëse të temperaturës (antipiretike).

  • Dhimbje koke
  • migrenë
  • dhimbje dhëmbi
  • Simptomat e gripit
  • ethe
  • Stazë e dhimbshme e qumështit
  • inflamacion i gjirit (mastit)
  • Muskuj dhe dhimbje të përbashkët
  • pas një seksioni cezarian

Efekti anti-inflamator i ibuprofenit është veçanërisht i dobishëm pas operacioneve. Megjithatë, paracetamoli gjithashtu ndihmon shumë mirë me simptomat e gripit dhe temperaturën.

Ibuprofeni është gjithashtu i dobishëm gjatë ushqyerjes me gji në rastin e laktacionit të dhimbshëm ose inflamacionit të gjirit, veçanërisht për shkak të efektit të tij anti-inflamator. Ndonjëherë edhe një dozë e ulët mund të lehtësojë simptomat në një masë të tillë që gratë e prekura mund të vazhdojnë të ushqehen me gji. Në çdo rast, krahas terapisë, menaxhimi i ushqyerjes me gji duhet të kontrollohet nga një mami për të vënë nën kontroll problemet e ushqyerjes me gji. Terapia afatgjatë me dozë të lartë me ibuprofen gjatë ushqyerjes me gji nuk është zgjidhje!

Për më tepër, ibuprofeni ndihmon edhe gratë që ushqehen me gji nga jashtë, për shembull me dhimbje muskujsh ose kyçesh. Vetëm në zonën e gjirit (sidomos në thithkat) nuk duhet të përdorni krem ​​ose pomadë që përmban ibuprofen gjatë ushqyerjes me gji. Përndryshe, fëmija juaj mund të thithë përbërësin aktiv në këtë mënyrë kur pi.

Ibuprofen dhe ushqyerja me gji: Si funksionon?

Përbërësi aktiv metabolizohet në mëlçi dhe ekskretohet nëpërmjet veshkave. Përafërsisht një deri në 2.5 orë pas gëlltitjes, përqendrimi i tij ka rënë përsëri në gjysmë (gjysma e jetës).

Ibuprofen dhe ushqyerja me gji: Efekte anësore tek foshnjat

Kur ushqehen me gji, nënat duhet të preferojnë ibuprofenin sesa qetësuesit e tjerë të grupit NSAID, si diklofenaku ose naprokseni. Prandaj, ibuprofeni është zgjedhja e parë për dhimbjet gjatë ushqyerjes me gji. Kombinimi i ibuprofenit dhe ushqyerjes me gji tolerohet mirë. Nuk janë vërejtur efekte anësore tek foshnjat me gji, nënat e të cilëve kanë marrë ibuprofen herë pas here dhe në doza të ulëta.

Informacione të mëtejshme mbi efektin, dozën, efektet anësore dhe ndërveprimet e ibuprofenit mund të gjenden këtu.