Interpretimi i saktë i shenjave të shtatzënisë

Shenjat e shtatzënisë: Kur fillojnë të shfaqen?

Shtatzënia: shenjat e para

Shtatzënia: simptoma në hundë dhe gojë

Nëse befas bëheni të ndjeshëm ndaj aromave dhe nuk mund të nuhasni më gjëra që ju kanë parë gjithmonë të këndshme ose të paktën jo të bezdisshme, kjo mund të jetë gjithashtu një shenjë e shtatzënisë. Për shembull, disa gra shtatzëna nuk mund ta durojnë më aromën e kafesë së sapobërë, aromën e alkoolit ose djathit, ose aromën e mishit të papërpunuar.

Shenja e zakonshme e shtatzënisë: Dëshira

Nauze dhe të vjella si simptoma të pakëndshme

Për fat të keq, shtatzënia sjell të vjella në mëngjes dhe mundësisht të vjella në 50 deri në 70 përqind të të gjitha grave. Për këtë është përgjegjës ndryshimi hormonal me hormonin e shtatzënisë beta-hCG (gonadotropina korionike njerëzore). Fillon menjëherë pas fekondimit për të përshtatur trupin me kërkesat e shtatzënisë.

Urinim i shpeshtë

Shtatzënia: simptoma në sferën psikologjike

A keni qenë shumë i ndjeshëm kohët e fundit ndaj gjithçkaje që po ndodh rreth jush, ndaj çdo fjale të supozuar të gabuar? A jeni ndonjëherë të dëshpëruar dhe të trishtuar, por pastaj përsëri plot ngazëllim? Udhëtime të tilla mendore me slitë me rul janë shenjat e para për shumë nëna në pritje. Shtatzënia shqetëson shumë gjëra në trup dhe psikikë.

Shenja të tjera të mundshme të shtatzënisë

Venat me variçe dhe enët e zgjeruara në fytyrë, shtratin e thonjve dhe zonën gjenitale gjithashtu mund të sinjalizojnë: Jeni shtatzënë! Shenjat e këtij lloji bazohen në rritjen e qarkullimit të gjakut dhe uljen e tensionit vaskular.

Si një tjetër shenjë e mundshme e shtatzënisë, pulsi bëhet i fortë dhe qartësisht i dukshëm në majë të gishtave.

Shenjat e shtatzënisë? Testi dhe mjeku sjellin siguri