Kadefungin për infeksionet fungale

Ky është përbërësi aktiv në Kadefungin

Përbërësi aktiv në produktet e kombinimit Kadefungin quhet klotrimazol. I përket grupit të antimikotikëve azole. Këto pengojnë prodhimin e një substance (ergosterol) që është e rëndësishme për funksionin e membranës qelizore të kërpudhave dhe disa lloje bakteresh. Trajtimi shoqërues me acid laktik Kadefungin gjithashtu normalizon vlerën e pH të vaginës. Kjo rigjeneron mantelin acid mbrojtës natyral të vaginës dhe lufton patogjenët.

Kur përdoret Kadefungin?

Kadefungin rekomandohet për infeksionet mykotike të vaginës dhe të zonës gjenitale të jashtme. Trajtimi me acid laktik përdoret për të rikuperuar dhe rivendosur florën vaginale të dëmtuar dhe për të parandaluar infeksionet e mëtejshme të shkaktuara nga kërpudhat dhe disa baktere.

Cilat janë efektet anësore të Kadefungin?

Efektet anësore të rastit të Kadefungin në përgjithësi janë të kufizuara në acarim të lëkurës në vendin e aplikimit (skuqje, djegie, thumbim). Përveç kësaj, intoleranca ndaj preparatit mund të çojë në një reaksion të rëndë alergjik me ënjtje të rrugëve të frymëmarrjes, gulçim, rënie të presionit të gjakut dhe madje edhe tronditje. Në këtë rast, një mjek i urgjencës duhet të thirret menjëherë.

Duhet të keni parasysh sa vijon kur përdorni Kadefungin

Për të shmangur dëmtimin e efektit, produktet e higjienës intime duhet të përdoren gjatë trajtimit vetëm pasi të konsultoheni me mjekun tuaj. Përveç kësaj, Kadefungin mund të dobësojë materialin e prezervativit në mënyrë që mbrojtja adekuate kontraceptive të mos garantohet më.

Deri më tani, janë të njohura vetëm ndërveprimet me medikamente të tjera antifungale (Amphothericin B, Nystatin, Natamycin). Megjithatë, përdorimi i njëkohshëm i barnave të tjera duhet të diskutohet paraprakisht me mjekun ose farmacistin tuaj.

Fëmijët dhe adoleshentët

Meqenëse nuk ka të dhëna përfundimtare për përdorimin e sigurt të Kadefungin 3 Kombi ose produkteve të tjera, këto preparate duhet të përdoren tek fëmijët dhe adoleshentët vetëm pas konsultimit me një mjek.

Shtatzënia dhe ushqyerja me gji

Studimet tregojnë se ka një rrezik të shtuar të abortit në tre muajt e parë të shtatzënisë. Nuk ka studime të disponueshme për përdorim në gjashtë muajt e fundit. Prandaj, Kadefungin duhet të përdoret vetëm pasi mjeku të ketë peshuar rreziqet dhe përfitimet. Tabletat vaginale nuk duhet të futen me aplikues gjatë shtatzënisë.

Gjatë ushqyerjes me gji, produkti mund të përdoret sipas udhëzimeve të mjekut.

Kura me acid laktik mund të dëmtojë lëvizshmërinë e spermës dhe ta bëjë shtatzëninë më të vështirë.

Dozim

Kohëzgjatja e aplikimit është tre ose gjashtë ditë, në varësi të produktit të zgjedhur. Kjo kornizë kohore duhet të respektohet edhe nëse simptomat përmirësohen shpejt në mënyrë që të sigurohet që infeksioni të shërohet.

Trajtimi me acid laktik Kadefungin kryhet për shtatë ditë. Një aplikues i disponueshëm që përmban xhel futet në vaginë çdo ditë dhe rezervuari i xhelit zbrazet ngadalë.

Si të merrni Kadefungin

Kadefungin ofrohet pa recetë në barnatore për trajtimin e infeksioneve mykotike. Kadefungin 6 kërkon një recetë për shkak të përdorimit të zgjatur të përbërësit aktiv.

Kombinimi Kadefungin përbëhet nga një krem ​​Kadefungin dhe tableta vaginale, të cilat janë gjithashtu të disponueshme veçmas.

Informacion i plotë për këtë ilaç

Këtu do të gjeni informacionin e plotë mbi ilaçin si shkarkim (PDF)