Kundërindikimet | Komp. Zeel® N

contraindications

Komp. Zeel® N nuk guxon të merret, të aplikohet në lëkurë ose të injektohet në rast të mbindjeshmërisë së njohur ndaj një ose më shumë përbërësve. Edhe në rastin e mbindjeshmërisë ndaj përbërjeve si p.sh. Arnica, marigold ose bimë lulesh, Zeel® comp.

N duhet të shmanget për shkak të rrezikut të një reaksion alergjik. Për më tepër, fëmijët nën moshën 12 vjeç nuk duhet të përdorin Komp. Zeel® N nuk duhet të merren për shkak të mungesës së përvojës.

Prodhuesi "Heel" rekomandon që Komp. Zeel® N si një lëng nga ampulat që do të injektohet në indet e prekura 2 ose 3 herë në javë. Duhet të ketë 2 ose 3 ditë midis injeksioneve.

Nëse dhimbje zvogëlohet, Zeel® comp. N duhet të jepet vetëm një herë në javë. Në ditë pa injeksion, 3 Zeel® comp.

N tableta në ditë duhet të merren në fillim. Nëse dhimbje qetësohet, marrja mund të reduktohet në 1 ose 2 tableta (a) në ditë. Terapia duhet të vazhdojë për 12 javë. Mjekët që trajtojnë pacientët mund të devijojnë nga këto rekomandime të dozimit në bazë të përvojës së ndryshme ose indikacioneve të ndryshme. Kremi duhet të aplikohet dy herë në ditë, në rastin më të mirë një herë në mëngjes dhe një herë në mbrëmje, në lëkurën mbi zonën e dhimbshme.

Çmimi

Në ndryshim nga ilaçet me recetë, ligjvënësi nuk ka caktuar çmimin e barnave pa recetë. Kjo do të thotë që çdo farmaci mund të vendosë çmimin e Zeel® comp. N në çdo formë dozimi dhe se çmimet ndryshojnë midis farmacive.

Komp. Zeel® Tabletat N shiten në disa madhësi të paketimit. Shpesh, barnat ofrohen me çmime më të ulëta në farmacitë online. Në shumicën e rasteve, megjithatë, një blerje në internet është e vlefshme vetëm nëse blihen disa barna në të njëjtën kohë për shkak të kostove të larta të dorëzimit.

  • Paketimet me 100 tableta zakonisht kushtojnë nga 11 deri në 20 euro
  • Paketa me 250 tableta ndërmjet 25 Euro dhe 40 Euro
  • Një tub me krem ​​100g kushton rreth 10 Euro.
  • Për 10 ampula çmimi është rreth 15 Euro,
  • Për 50 ampula duhet të llogaritni me rreth 70 Euro