Çaji i Mantelit të Zonjës - Fertiliteti dhe Shtatzënia

Çfarë efekti ka çaji i mantelit të grave gjatë shtatzënisë?

Gratë që janë në të tretën e fundit të shtatzënisë mund të mbështesin mantelin e zonjës në përgatitjen për lindjen. Kjo është për shkak se fitohormonet që përmbahen në bimë medicinale, të cilat janë të ngjashme me progesteronin e hormonit seksual femëror, thuhet se kanë një efekt të dobishëm në disa mënyra:

  • Relaksimi i muskujve të legenit: Veçanërisht nëse muskujt e legenit janë shumë të fortë, çaji i mantelit të zonjës mund të ketë një efekt relaksues dhe zbutës, gjë që lehtëson procesin e lindjes.
  • Lehtësim i dhimbjes: Çaji i mantelit të grave mund të ketë një efekt qetësues në javët e fundit para dhe gjatë lindjes.
  • Efekti hemostatik: Taninet në mantelin e grave mund të kenë një efekt hemostatik në rast të lëndimeve të mundshme gjatë lindjes.

Në javët e para pas konceptimit, thuhet se pija e bimëve medicinale stabilizon shtatzëninë për shkak të efektit të saj rregullues në ekuilibrin hormonal. Sidomos gratë me mungesë progesteroni mund të mbështesin butësisht proceset e drejtuara nga hormonet për të mbajtur shtatzëninë me ndihmën e çajit të mantelit të zonjës.

Çfarë efekti ka çaji i mantelit të zonjave tek ata që dëshirojnë të kenë fëmijë?

Manteli i grave përdoret gjithashtu në mjekësinë bimore para shtatzënisë. Këtu fokusi është në rregullimin e ciklit femëror dhe nxitjen e ovulacionit:

Çfarë efekti ka çaji i mantelit të grave gjatë ushqyerjes me gji?

Edhe kur fëmija është këtu, çaji i mantelit të zonjës mund të ofrojë mbështetje, sepse thuhet se nxit prodhimin e qumështit tek nëna. Jo më kot bima medicinale njihet gjerësisht edhe si qumështor. Mamitë rekomandojnë një përzierje çaji me mantelin e grave, farat e koprës dhe hithrën për të stimuluar prodhimin e qumështit.

Çaji i mantelit të zonjës: aplikimi

Hidhni 150 mililitra ujë të vluar mbi një deri në dy gram barishte manteli të grirë imët dhe lëreni përzierjen të piqet për rreth dhjetë minuta. Mund të pini një filxhan çaj me mantelin e grave disa herë në ditë ndërmjet vakteve. Doza mesatare ditore është pesë deri në dhjetë gramë mantel për zonja.

Manteli i zonjës është përdorur në gjinekologji për mijëra vjet. Sidoqoftë, efektiviteti i tij nuk është vërtetuar shkencërisht.