Lefax për problemet e stomakut dhe zorrëve

Ky përbërës aktiv është në Lefax

Përbërësi aktiv në Lefax është i ashtuquajturi simeticon defoamer. Kjo shpërndan shkumën që shkakton dhimbje duke ulur tensionin sipërfaqësor të flluskave të gazit. Kjo e bën më të lehtë që gazrat të përthithen nga muri i zorrëve dhe të ekskretohen përmes zorrëve. Simptomat e dhimbshme të tretjes lehtësohen. Ilaçi ekskretohet i pandryshuar pasi kalon përmes zorrëve. Përgatitjet e enzimës Lefax përmbajnë gjithashtu disa enzima të rëndësishme për tretjen (proteina: lipazë, amilazë, proteazë) që ndihmojnë në zbërthimin e përbërësve të ushqimit.

Kur përdoret Lefax?

Ilaçi përdoret për:

 • formimi i tepërt i gazit në traktin gastrointestinal, përfshirë pas operacionit
 • çrregullime ose ankesa të funksionit gastrointestinal (ndjenja e ngopjes, ngopje e parakohshme, fryrje (meteorizëm), belkas)
 • ekzaminimet e ardhshme diagnostike të barkut (ekografi, rentgen, endoskopi gastrointestinale)
 • Helmimi me lëng për larjen e enëve si ndihma e parë

Enzima Lefax përdoret gjithashtu për të mbështetur funksionin e dobësuar të tretjes.

Cilat janë efektet anësore të Lefax?

Deri më tani, asnjë efekt anësor i Lefax nuk është vërejtur në preparatet pa suplemente enzimatike. Këto preparate janë të përshtatshme për të gjitha grupmoshat dhe gjithashtu tolerohen mirë gjatë shtatzënisë.

Shumë rrallë, marrja e enzimës Lefax shkakton acarim të mukozës së gojës tek individët e ndjeshëm. Përveç kësaj, reaksione alergjike të izoluara janë të mundshme. Te të sëmurët me fibrozë cistike (sëmundje metabolike trashëgimore), marrja e një doze të lartë të enzimës Lefax mund të çojë në obstruksione të zorrëve.

Reaksionet e rënda alergjike ndaj përbërësit aktiv ose përbërësve të tjerë mund të manifestohen me ënjtje të fytyrës ose rrugëve të frymëmarrjes me gulçim, si dhe me rënie të presionit të gjakut. Në këtë rast, simptomat kërkojnë kujdes urgjent mjekësor.

Çfarë duhet të keni parasysh kur përdorni Lefax

Për më tepër, marrja e variantit me enzima tretëse nuk lejohet gjatë pankreatitit. Fëmijët nën moshën dymbëdhjetë vjeç, gratë shtatzëna dhe nënat me gji duhet të shmangin ilaçin, pasi nuk ka rezultate të mjaftueshme të studimit.

Meqenëse ilaçi përmban sheqerna të ndryshëm (saharozë, glukozë), duhet të konsultoheni me mjekun tuaj në rast të intolerancës së njohur ndaj sheqerit.

Deri më tani, ndërveprimet me ilaçe të tjera nuk dihen. Megjithatë, këshillohet që të informoni mjekun ose farmacistin për barnat e tjera të marra për të sqaruar efektet anësore të mundshme.

Foshnjat dhe fëmijët e vegjël

Pikat Lefax janë të disponueshme për fëmijët deri në moshën gjashtë vjeç për marrje më të lehtë.

Tabletat e përtypshme Lefax merren tre deri në katër herë në ditë, në varësi të dozës, dhe përtypen tërësisht. Ato mund të merren edhe para gjumit.

Për pikat Lefax (shpërndarës pompe), rezulton skema e mëposhtme e dozimit sipas grupmoshave:

 • Foshnja: një deri në dy pompa me vakte
 • fëmijët nga një deri në gjashtë vjeç: dy injeksione me pompë tre deri në pesë herë në ditë
 • gjashtë vjeç e lart: dy deri në katër goditje me pompë tre deri në pesë herë në ditë

Në përgatitje për masat diagnostike, pikat fillojnë një ditë para ekzaminimit. Vendimi për dozën e kërkuar merret nga mjeku.

Përbërësi aktiv i Lefax është një masë e menjëhershme në rast helmimi me surfaktantë (lëng larës, detergjentë, sapunë). Në varësi të ashpërsisë së helmimit, të rriturit marrin një deri në dy lugë gjelle me pika dhe fëmijët 0.5 deri në dy lugë çaji. Pas kësaj mase fillestare, në çdo rast duhet të konsultoheni menjëherë me një mjek.

Preparati enzimë Lefax merret një deri në tre herë në ditë (një ose dy tableta) me vakte dhe përtypet.

Si të merrni Lefax

Ilaçi është në dispozicion pa recetë në farmaci. Mjeku dhe farmacisti juaj mund të përcaktojnë një dozë të përshtatshme Lefax nga produktet e mëposhtme:

 • Tableta përtypëse Lefax
 • Enzima Lefax
 • Tableta Lefax Extra përtypëse
 • Lefax bie

Informacion i plotë për këtë ilaç

Këtu mund të gjeni informacionin e plotë për ilaçin si shkarkim (PDF)