Lopinavir

Produkte

Lopinavir është në dispozicion në treg si i veshur me film tableta dhe si një shurup si një kombinim fiks me ritonavir (Kaletra). Beenshtë aprovuar në shumë vende që nga viti 2000.

Struktura dhe vetitë

Lopinavir (C.37H48N4O5, Mr = 628.8 g / mol) ekziston si e bardhë në të bardhë të verdhë pluhur që është praktikisht e pazgjidhshme në ujë.

Efektet

Lopinavir (ATC J05AE06) ka veti antivirale. Efektet vijnë për shkak të frenimit të HIV proteazës, e cila luan një rol qendror në pjekjen dhe replikimin viral. Lopinaviri kombinohet i fiksuar me përmirësuesin farmakokinetik ritonavir. Ky është një frenues i CYP që zvogëlon degradimin metabolik të ilaçit.

Indikacionet

Për trajtimin e infeksioneve me HIV-1 (terapi antiretrovirale e kombinuar). Përdorimi jashtë etiketës:

  • Në vitin 2020, lopinavir /ritonavir është përdorur për infeksion me koronavirusin e ri (COVIDIEN-19) Nuk është aprovuar për këtë përdorim.

Dozim

Sipas informacionit profesional. Drogës administrohet një ose dy herë në ditë. I veshur me film tableta mund të merren me ose në mënyrë të pavarur nga vaktet. Shurupi duhet të merret së bashku me vaktet.

contraindications

  • hypersensitivity
  • Pamjaftueshmëri e rëndë hepatike
  • Kombinim me ilaçe të caktuara

Masat paraprake të plota mund të gjenden në etiketën e ilaçeve.

Ndërveprimet

Lopinavir është një substrat i CYP3A. Drogës përkatëse ndërveprimet me substrate CYP, frenuesit dhe induktorët janë të mundshëm.

Efektet anësore

Më e zakonshmja e mundshme efektet negative përfshin diarre, të përzier, të vjella, dhimbje barku, dobësi e përgjithshme, dhimbje koke, skuqje, djersitje, jashtëqitje anormale, dispepsi, fryrje, shqetësime gastrointestinale, dhe pagjumësi.