Bimët medicinale për sistemin imunitar

Zbut shqetësimin

Një sistem imunitar i dobësuar mund të jetë rezultat i sëmundjeve të ndryshme. Bimët medicinale si echinacea ose lulet e blirit mund të ndihmojnë më pas për të rikthyer sistemin imunitar në rrugën e duhur. Kjo mbështet procesin e shërimit.

Bimët medicinale më të njohura për sistemin imunitar

Çfarë ndihmon me infeksione të tilla si cistiti dhe rrit performancën? Këtu janë bimët medicinale më të njohura për sistemin imunitar:

Echinacea (lule koni) përdoret për infeksione të rrugëve të frymëmarrjes dhe urinar si dhe për plagët. Lexoni më shumë rreth efekteve dhe përdorimeve të Echinacea këtu.

Afrika e Jugut Capeland Pelargonium (Pelargonium sidoides) ndihmon me infeksionet e frymëmarrjes si bronkiti. Lexoni më shumë rreth Capeland Pelargonium këtu!

Çaji i luleve të Linden është veçanërisht i dobishëm për ftohjet: ka një efekt diaforik, ekspektentues dhe qetësues. Lexoni më shumë rreth luleve të gëlqeres këtu!

Lulet e manaferrës janë një ilaç diaforik i njohur për ftohjet. Lexoni më shumë për përdorimin dhe efektin e manaferrës!

Rrënja e trëndafilit thuhet se rrit performancën mendore dhe fizike dhe ndihmon me djegien dhe depresionin. Lexoni më shumë rreth rrënjës së trëndafilit!

Efekti i bimëve mjekësore ka kufijtë e tij. Nëse ankesat tuaja vazhdojnë për një periudhë më të gjatë kohore, nuk përmirësohen apo edhe përkeqësohen pavarësisht trajtimit, gjithmonë duhet të konsultoheni me një mjek.

Parandalon infeksionet

Fitoterapia është gjithashtu e përshtatshme për parandalimin e një sistemi të dobët imunitar dhe infeksioneve të mëvonshme. Përveç kësaj, megjithatë, duhet t'i kushtoni vëmendje një stili jetese të shëndetshëm. Shumë stres dhe tension, një dietë e pashëndetshme, pothuajse asnjë ushtrim dhe pak gjumë mund të dobësojnë mbrojtjen e trupit në atë masë sa që edhe bimët mjekësore vështirë se mund të bëjnë asgjë kundër ndjeshmërisë që rezulton ndaj infeksioneve.