Myasthenia Gravis: Apo diçka tjetër? Diagnoza diferenciale

Keqformimet kongjenitale, deformimet dhe anomalitë kromozomale (Q00-Q99).

 • Sindromi kongjenital (kongjenital) miastenik.

Sëmundjet endokrine, ushqyese dhe metabolike (E00-E90).

Sëmundjet infektive dhe parazitare (A00-B99).

Sistemi musculoskeletal dhe IND lidhës (M00-M99).

Psikika - sistemi nervor (F00-F99; G00-G99)

 • Skleroza amiotrofike laterale (ALS) - degjenerim progresiv (progresiv), i pakthyeshëm i motorit sistemi nervor.
 • Paraliza Bulbar - sëmundje në të cilën ka dështim të bërthamave nervore motorike të kafkës.
 • Pareza funksionale (paraliza).
 • Sindroma Guillain-Barré (GBS; sinonimet: poliradikuloneuriti idiopatik, sindroma Landry-Guillain-Barré-Strohl); dy kurse: demielinizimi inflamator akut polineuropatinë ose polineuropatia demielinizuese kronike inflamatore (periferike sistemi nervor sëmundje); polineuriti idiopatik (sëmundjet e multiple nerva) të rrënjëve nervore kurrizore dhe nervave periferikë me paralizë ngjitëse dhe dhimbje; zakonisht ndodh pas infeksioneve.
 • Neuriti i nervit kafkor (pezmatimi i kafkës së kafkës) nerva).
 • Sindroma Lambert-Eaton - sëmundje autoimune që shkakton dobësi të muskujve dhe humbje të refleksit.
 • Sëmundja Motoneuron
 • Sklerozë të shumëfishtë - për simptomat e syrit (që prekin sytë).
 • Miastenia neonatale (miastenia e porsalindur).
 • Polyradiculitis, akute - inflamacion i rrënjëve të shumta nervore.

Mjekim