Infeksioni i veshit të mesëm: Simptomat

Cilat janë simptomat e otit media?

Një infeksion i veshit të mesëm (otitis media) zakonisht shfaqet përmes simptomave tipike: Shenjat e një sëmundjeje akute janë fillimi i papritur dhe dhimbjet e forta të veshit. Ato ndodhin në njërin ose të dy veshët.

Ndonjëherë ndodh që daullja e veshit të çahet. Në këtë rast, qelbja dhe rrjedhja paksa e përgjakshme rrjedh nga veshi. Shpesh në këtë otitis media purulent dhimbja e veshit më pas zhduket papritur.

Përveç këtyre simptomave karakteristike të një infeksioni të veshit të mesëm, ka edhe shenja të tjera që janë më pak të qarta tregues të otitit media.

Si tjetër mund të dalloni një infeksion të veshit të mesëm?

  • Temperatura (veçanërisht te fëmijët e vegjël)
  • Lodhje dhe ndjenjë e rëndë e sëmundjes
  • Përzier dhe të vjella
  • Dhimbje nofull kur dhimbja rrezaton në zona të tjera

Përveç kësaj, në shumë raste, infeksionet e veshit të mesëm shfaqin simptoma të ftohjes, e cila shpesh është shkaku i infeksioneve të veshit të mesëm. Këto përfshijnë simptoma të tilla si kolla ose ftohja.

Kursi i sëmundjes

Mosha e pacientit luan një rol dhe ndikon në simptomat e otitit media. Të rriturit, për shembull, kanë më pak të ngjarë të kenë temperaturë sesa fëmijët. Nga ana tjetër, këto të fundit shfaqin përgjithësisht simptoma të otitit mediatik si ethe, nervozizëm të shtuar dhe prekje të vazhdueshme të veshit të prekur.

Tek fëmijët e vegjël, simptomat shpesh shfaqen ndryshe nga të rriturit. Mësoni gjithçka rreth otitit media tek fëmijët dhe foshnjat këtu.