Movicol Junior zgjidh kapsllëkun

Ky përbërës aktiv është në Movicol Junior

Përbërësi aktiv në Movicol Junior i përket grupit të laksativëve osmotikë. Këto lidhin lëngun në zorrë dhe zbutin jashtëqitjen. Lëngu i lidhur në zorrë rrit vëllimin e jashtëqitjes. Kjo stimulon lëvizjen e zorrëve (peristaltikën e zorrëve) dhe nxit jashtëqitjen. Ilaçi përmban makrogol 3350 si përbërësin kryesor aktiv. Përbërës të tjerë aktivë në Movicol Junior janë elektrolitet klorur natriumi, hidrogjen karbonat natriumi dhe kloruri i kaliumit, të cilët synojnë të parandalojnë humbjen e lëngjeve dhe elektroliteve gjatë trajtimit me laksativ.

Kur përdoret Movicol Junior?

Movicol Junior përdoret te fëmijët e moshës dy deri në njëmbëdhjetë vjeç për të trajtuar kapsllëkun akut ose kronik.

Cilat janë efektet anësore të Movicol Junior?

Efektet anësore shumë të zakonshme janë dhimbjet e barkut dhe zhurmat e zorrëve. Ankesat gastrointestinale si diarre, të vjella dhe nauze shpesh ndodhin gjatë marrjes së ilaçit. Gjithashtu shpesh vërehen çrregullime anale.

Nëse shfaqen efektet anësore të përmendura, duhet të informohet mjeku. E njëjta gjë vlen edhe për ankesat dhe reaksionet alergjike që nuk janë renditur këtu, si vështirësi në frymëmarrje, ënjtje të fytyrës, buzëve, gjuhës ose fytit dhe faringut.

Çfarë duhet të keni parasysh kur përdorni Movicol Junior

Movicol Junior nuk duhet të përdoret në rastet e mëposhtme

  • Shtrëngimi i zorrëve ose pengimi i zorrëve
  • këputje e zorrëve (perforim)
  • sëmundjet inflamatore të zorrëve si koliti ulceroz, sëmundja e Crohn ose megakoloni toksik
  • mbindjeshmëria ndaj ndonjë prej përbërësve aktivë ose eksipientëve të Movicol Junior

Efektiviteti i disa barnave, të tilla si ilaçet antiepileptike, mund të ndryshohet nëse Movicol Junior merret në të njëjtën kohë. Në këtë rast, mjeku që merr pjesë duhet të informohet para fillimit të trajtimit.

Laksativi është i disponueshëm në formë pluhuri për përgatitjen e një solucioni, gati i ndarë në thasë. Një njësi paketimi (kartoni) përmban 30 thasë Movicol Junior. Për përgatitjen e tretësirës, ​​përmbajtja e një qeske shpërndahet në 62.5 ml ujë duke e përzier derisa të përftohet një tretësirë ​​e qartë ose pak e turbullt. Zgjidhja është e dehur. Tretësira e gatshme për t'u pirë mund të ruhet në frigorifer për 24 orë dhe nuk ka nevojë të pihet menjëherë.

Movicol Junior – Dozimi:

Movicol Junior – Overdose

Nëse doza e laksativit është shumë e lartë, mund të ndodhë diarre, e cila çon në një humbje të madhe të lëngjeve. Përgatitja duhet të ndërpritet menjëherë dhe humbja e lëngjeve të kompensohet duke pirë më shumë pije të mineralizuara.

Si të merrni Movicol Junior

Movicol Junior ofrohet pa recetë në barnatore për vetë-mjekim.

Informacion i plotë për këtë ilaç

Këtu do të gjeni informacionin e plotë mbi ilaçin si shkarkim (PDF)