Shurupi për fëmijë Mucosolvan shpërndan mukozën

Ky është përbërësi aktiv në lëngun e fëmijëve Mucosolvan.

Përbërësi aktiv që gjendet në lëngun e fëmijëve Mucosolvan është ambroxol. Kjo fillimisht vjen nga gjethet e shkurret Adhatoda vasica. Nga njëra anë, përbërësi aktiv lëngëzon mukozën që është vendosur në rrugët e frymëmarrjes dhe nga ana tjetër, lëngu i fëmijëve Mucosolvan mundëson largimin e shpejtë dhe më efektiv të këtij sekrecioni. Përveç kësaj, shurupi i kollës rikthen filmin mbrojtës të mukozës së frymëmarrjes.

Kur përdoret lëngu i fëmijëve Mucosolvan?

Lëngu i fëmijëve Mucosolvan përdoret tek fëmijët dhe të rriturit që vuajnë nga një sëmundje respiratore në të cilën formimi dhe transporti i mukusit është i shqetësuar.

Cilat janë efektet anësore të lëngut të fëmijëve Mucosolvan?

Efektet anësore të vërejtura zakonisht të aplikimit të lëngut për fëmijë Mucosolvan janë shqetësime të shijes me mpirje në gojë dhe fyt ose të përziera.

Rrallë, skuqja e lëkurës, urtikaria ose tharja e fytit janë të mundshme.

Shumë të rralla janë reaksionet e rënda alergjike të manifestuara me ënjtje të rrugëve të frymëmarrjes, rënie të presionit të gjakut, reaksione të rënda të lëkurës dhe gulçim. Mund të ndodhin gjithashtu reaksione të rënda të lëkurës që lidhen me vdekjen e shtresave të sipërme të lëkurës (p.sh., sindroma Stevens-Johnson).

Efekte të tjera anësore shumë të rralla përfshijnë kapsllëkun, rritjen e pështymës, rrjedhjen e hundës dhe urinimin e vështirë.

Nëse vuani nga efekte anësore të rënda ose simptoma që nuk janë përmendur më sipër, ju lutemi konsultohuni menjëherë me një mjek.

Çfarë duhet të keni parasysh kur përdorni lëngun për fëmijë Mucosolvan

Ilaçi është një solucion oral që merret në mënyrë të pavarur ose me vakte.

Doza e duhur e lëngut të fëmijëve Mucosolvan varet nga mosha e personit me sëmundje:

  • Fëmijët nën dy vjeç marrin 1.25 ml tretësirë ​​dy herë në ditë
  • Fëmijët nga gjashtë deri në dymbëdhjetë vjeç përdorin lëngun e fëmijëve Mucosolvan dy deri në tre herë në ditë me 2.5 ml çdo herë.
  • Adoleshentët dhe të rriturit marrin 5 ml tretësirë ​​tri herë në ditë për dy deri në tre ditët e para dhe rekomandohet 10 ml në ditë në kursin e mëtejshëm. Në këtë grup, është e mundur të rritet doza në 20 ml në ditë.

Nëse pas katër deri në pesë ditë gjendja shëndetësore ka mbetur e njëjtë ose është përkeqësuar, konsultohuni me një mjek.

contraindications

Lëngu i fëmijëve Mucosolvan nuk duhet të merret në rast të intolerancës ndaj substancës aktive ose përbërësve të tjerë të ilaçit.

Pacientët, funksioni i mëlçisë dhe veshkave të të cilëve është i kufizuar ose që vuajnë nga intoleranca ndaj histaminës ose sheqerit, duhet të rregullojnë dozën e lëngut për fëmijë Mucosolvan nga mjeku i tyre. E njëjta gjë vlen edhe për pacientët të cilëve heqja e sekretimit në tubat bronkiale është e shqetësuar.

Shtatzënia dhe laktacioni

Nënat nuk duhet të marrin lëngun e fëmijëve Mucosolvan gjatë shtatzënisë. Sidomos gjatë tre muajve të parë të shtatzënisë, ilaçi duhet të shmanget. Lëngu i fëmijëve Mucosolvan gjithashtu nuk këshillohet pak para lindjes, pasi ka një efekt frenues të punës.

Në studimet e kafshëve, u zbulua se përbërësit e lëngut të foshnjave Mucosolvan kalojnë në qumështin e gjirit dhe kështu mund të transferohen tek foshnja. Prandaj, ushqyerja me gji duhet të ndërpritet herët sapo të bëhet e nevojshme marrja e shurupit të kollës.

Mbidozë

Shenjat e një doze shumë të lartë të lëngut të foshnjave Mucosolvan janë efekte anësore të rënda. Në këtë rast, duhet të konsultoheni me një mjek për të filluar trajtimin e simptomave.

Si të merrni lëngun e fëmijëve Mucosolvan

Lëngu i fëmijëve Mucosolvan mund të blihet pa recetë në farmaci.

Informacion i plotë për këtë ilaç

Këtu mund të gjeni informacionin e plotë për ilaçin si shkarkim (PDF).