Fëmija im është në spital

Spitalet e fëmijëve duan t'ua bëjnë sa më të lehtë përshtatjen të vegjëlve me mjedisin e huaj. Stafi infermieror jo vetëm që është i trajnuar posaçërisht nga pikëpamja mjekësore, por është i përshtatur edhe me nevojat dhe problemet e veçanta të ngarkesave të tyre të vogla. Shpesh në pavijone ka udhërrëfyes për prindërit, në të cilët përshkruhet me detaje rutina e përditshme e repartit.

Këshillë: Mos kini frikë t'i drejtoheni stafit dhe të shprehni pyetjet ose dëshirat tuaja në lidhje me fëmijën tuaj.

Mos e lini fëmijën tuaj vetëm!

Është veçanërisht e rëndësishme që një fëmijë të mos lihet vetëm në spital. Mami, babi ose një kujdestar tjetër i afërt duhet të jenë pranë tij/saj sa më shpesh të jetë e mundur.

Ndërkaq, klinikat kanë parasysh të kuptuarit se fëmijët pësojnë një humbje të vërtetë kur ndahen nga prindërit. Për disa fëmijë, ndarja mund të jetë edhe traumatizuese.

Nga se ka frikë fëmija juaj në spital

Gjithashtu tregoni fëmijës tuaj se do të qëndroni me të dhe nuk do ta lini vetëm. Kjo atëherë duhet të jetë e vërtetë, sigurisht. Nëse largoheni (duhet), thoni saktësisht se kur do të ktheheni dhe përmbajuni gjithashtu. Më mirë thuaj se do të ktheheni pak më vonë, edhe nëse mund të jeni atje më herët, sesa anasjelltas. Fëmijët kanë nevojë për një ndjenjë stabiliteti, veçanërisht në situatën spitalore.

Mos flisni në dyqan me mjekun para fëmijës; ai ose ajo mund të ndihet i lënë anash. Përfshijeni atë në bisedë dhe mos e fshihni se çfarë do të ndodhë. Nëse ekzaminimi ju lëndon, përgatitni një fëmijë për të dhe mos thuaj kurrë të kundërtën. Kjo do ta bënte një fëmijë të humbiste besimin e tij te prindërit.

Si ta bëni fëmijën tuaj të ndihet rehat

” Merrni me vete gjëra të njohura: Me arushin pelushi të preferuar, biberonin e preferuar dhe jastëkun e preferuar, fëmija juaj do të mësohet shumë më mirë me atmosferën e huaj.

” Vizita e fëmijëve të tjerë: Nëse fëmija juaj shkon në kopshtin e fëmijëve ose shkollën fillore, ju mund të zbuloni nëse fëmijët e tjerë lejohen të vizitojnë. Disa spitale kanë "ditët e fëmijëve" të veçanta për këtë qëllim. Fëmijët tregohen përreth dhe ju thuhet se si është të jesh në spital. Fëmijët shpesh bëhen më të qetë kur kanë qenë në një vend më parë dhe marrin një ndjenjë kontrolli dhe sigurie.

Informacion mbi autorin dhe burimin