Perenterol Junior për diarre

Ky është përbërësi aktiv në Perenterol Junior

Perenterol Junior përmban Saccaromyces boulardii, një maja medicinale. Ai neutralizon toksinat bakteriale që shkaktojnë diarre dhe i largon ato nga trupi. Për më tepër, majaja ka një efekt frenues të rritjes në disa patogjenë, gjë që redukton përqendrimin e toksinave dhe lejon që mukoza e zorrëve të rigjenerohet.

Kur përdoret Perenterol Junior?

Ilaçi përdoret në trajtimin e diarresë akute, si një profilaksë për diarrenë e udhëtarëve dhe si një terapi shtesë për trajtimin e akneve.

Çfarë efektesh anësore ka Perenterol Junior?

Perenterol Junior ka efekte anësore të pakta dhe të lehta.

Marrja e ilaçit mund të shkaktojë fryrje në rrethana të caktuara, por kjo zhduket shpejt kur ilaçi ndërpritet. Reaksione alergjike si kruajtje, skuqje, ënjtje ose gulçim janë gjithashtu të mundshme.

Nëse vuani nga efekte anësore të rënda ose të papërmendura, ju lutemi konsultohuni me një mjek.

Çfarë duhet të keni parasysh kur përdorni Perenterol Junior

Nëse shfaqet diarre si rezultat i ushqyerjes me tuba, tre qese Perenterol-Junior duhet të shpërndahen në 1.5 litra tretësirë ​​ushqyese dhe t'i jepen pacientit çdo ditë.

Për trajtimin e njëkohshëm të akneve, rekomandohet një dozë Perenterol-Junior prej një qese tri herë në ditë. Ilaçi duhet të merret për disa javë.

Është mirë të përzieni përmbajtjen e qeseve me shumë ujë ose ushqim të lëngshëm. Kjo ndihmon në stabilizimin e ekuilibrit të lëngjeve dhe e bën më të lehtë administrimin tek fëmijët. Megjithatë, mjedisi nuk duhet të jetë më i nxehtë se 50 °C, pasi përndryshe majaja do të vdesë dhe nuk mund të jetë më efektive.

Perenterol Junior: Kundërindikimet

Perenterol Junior është një produkt natyral, prandaj ka vetëm disa kufizime në përdorimin e tij. Perenterol Junior nuk duhet të merret nëse pacienti dihet se është alergjik ndaj ndonjë prej substancave ose përbërësve aktivë. Ndërveprimet mund të ndodhin nëse merren në të njëjtën kohë me antibiotikët dhe në këtë mënyrë ndikojnë negativisht në efektin e Perenterol Junior.

Pacientët me sëmundje kërcënuese për jetën nuk duhet të përdorin Perenterol Junior.

Nëse diarreja vazhdon për më shumë se dy ditë dhe shoqërohet me temperaturë, duhet menjëherë të konsultoheni me një mjek. Është e rëndësishme të jepni shumë lëngje dhe kripëra. Diarreja bën që trupi të humbasë shumë ujë dhe elektrolitet (kripërat) e rëndësishme nxirren nga trupi me jashtëqitje. Bilanci i lëngjeve dhe elektroliteve duhet të mbahet i qëndrueshëm, veçanërisht te fëmijët. Një ilaç i provuar është shkopinjtë e kripës me ujë ose lëng.

Perenterol Junior: fëmijët, shtatzënia dhe ushqyerja me gji

Ndryshe nga shumë ilaçe të tjera kundër diarresë, Perenterol Junior nuk përmban asnjë opioid dhe për këtë arsye është i përshtatshëm edhe për përdorim tek fëmijët, megjithëse ata duhet të jenë të paktën dy vjeç. Përndryshe, trajtimi i diarresë tek foshnjat dhe fëmijët e vegjël duhet të bëhet vetëm nga mjeku.

Nuk ka asnjë provë të qartë për të përjashtuar një rrezik për fëmijën e palindur ose të porsalindur. Për këtë arsye, Perenterol Junior nuk duhet të përdoret gjatë shtatzënisë dhe ushqyerjes me gji.

Si të merrni Perenterol Junior

Perenterol Junior ofrohet pa recetë në të gjitha farmacitë.

Informacion i plotë për këtë ilaç

Këtu do të gjeni informacionin e plotë mbi ilaçin si shkarkim (PDF)