Akupunktura para lindjes: çfarë bën

Përgatitja për lindje me akupunkturë

Shtatzënia është një fazë e ndjeshme për nënën dhe fëmijën. Prandaj, shumë gra shtatzëna mirëpresin mundësitë e metodave alternative dhe plotësuese të shërimit kur bëhet fjalë për trajtimin e sëmundjeve, për shembull. Një metodë shumë e njohur e shërimit plotësues është akupunktura. Ajo gjen aplikime të ndryshme në gjinekologji dhe obstetrikë.

Për shembull, ekspertë të trajnuar posaçërisht dhe me përvojë i përdorin gjilpërat në fazat e hershme të shtatzënisë për të trajtuar dhimbjen e shpinës, ankthin ose depresionin. Në fund të shtatzënisë, akupunktura përgatitore për lindjen mund të ndihmojë.

  • zbut frikën nga lindja,
  • Nxit lindjen e dështuar,
  • zvogëlojnë dhimbjen e lindjes dhe/ose
  • Shkurtoni procesin e lindjes.

Frika nga lindja

Shumë gra shtatzëna kanë frikë nga dhimbja e lindjes. Ankthi shumë i rëndë mund të çojë në stres psikologjik dhe të ndërhyjë në lindjen natyrore. Akupunktura para lindjes mund t'i ndihmojë gratë shtatzëna të relaksohen dhe të zvogëlojnë ankthin e tyre.

Dhimbja e lindjes dhe kohëzgjatja e lindjes

Pasi fëmija të lindë, placenta ende duhet të nxirret (pas lindjes). Këtu akupunktura mund të mbështesë shkëputjen e placentës dhe në këtë mënyrë të parandalojë komplikimet e mundshme.

Mungojnë kontraktimet

Nëse data e caktuar ka kaluar, mund të bëhet një përpjekje për të nxitur lindjen duke vendosur gjilpëra. Terapistët përdorin gjithashtu akupunkturën për të nxitur lindjen në rastet e këputjes së parakohshme të membranave.

Shërim më të mirë

Sipas përvojës së ekspertëve, përgatitja e lindjes me anë të akupunkturës ka edhe një avantazh tjetër: rikuperimi fizik pas lindjes duket se përmirësohet nga metoda kineze e shërimit. Megjithatë, studimet shkencore për këtë ende mungojnë.

Akupunktura para lindjes: procedura dhe efektet anësore

Akupunktura përgatitore për lindjen zakonisht kryhet një herë në javë për 20 deri në 30 minuta nga java e 36-të e shtatzënisë. Në varësi të qëllimit të trajtimit, gjilpërat e holla vendosen në pjesë të ndryshme të lëkurës.

Akupunktura është një nga procedurat e buta pa pothuajse asnjë efekt anësor. Në disa raste, ka acarim të lëkurës ose gjakderdhje të vogël në vendin e shpimit, si dhe marramendje të lehtë (te gratë me qarkullim të dobët).