Marrja e duhur e barnave: Gabime të zakonshme

Më shumë detaje mbi përdorimin e ilaçeve dhe çfarë nënkuptohet me të:

Marrëveshje Kjo është ajo që nënkuptohet
“Në stomak bosh” 30 – 60 minuta para vaktit ose më së shumti 2 orë pas vaktit
“para vaktit” përafërsisht. 30-60 minuta para vaktit
“pas vaktit” përafërsisht. 30-60 minuta pas vaktit
“me vakt” gjatë vaktit
“1 herë në ditë” p.sh. ne mengjes
"2 herë në ditë" @ p.sh. në mëngjes dhe në mbrëmje
“3 herë në ditë” p.sh. mëngjes, mesditë dhe mbrëmje
p.sh. në mëngjes, në mesditë, në mbrëmje dhe në mbrëmje
"natën" para se të shkoni në shtrat
Këshillë: Përveç nëse udhëzohet ndryshe nga mjeku ose farmacisti juaj, është mirë të kombinoni medikamentet me orarin tuaj të zakonshëm të vaktit për të siguruar marrjen e rregullt.

Nëse harroni të merrni një dozë, mos merrni një dozë të dyfishtë në datën tjetër të marrjes! Në vend të kësaj, lexoni fletën e paketimit për të zbuluar se çfarë të bëni në një rast të tillë, ose nëse keni dyshime, pyesni mjekun ose farmacistin tuaj.

Respektimi i terapisë është i rëndësishëm

Megjithatë, nëse nuk e përfundoni terapinë, infeksioni mund të ndizet sërish më intensivisht, sepse patogjenët përhapen përsëri. Edhe nëse simptomat shpesh zhduken pas ditëve të para të trajtimit, sistemi imunitar ende po lufton patogjenët. Përveç kësaj, rezistenca ndaj antibiotikëve mund të zhvillohet nëse terapia ndërpritet, kështu që ilaçi mund të mos ndihmojë fare në trajtimin e kërkuar më vonë.

Ushqim me ndikim

Si rregull, përbërësit aktivë të një ilaçi hyjnë në trup më shpejt nëse merren me stomakun bosh (bosh). Në këtë mënyrë, efekti gjithashtu vendoset më shpejt.

Ndërveprimet medikament-ushqim ndodhin edhe me ushqimet e pasura me acid oksalik si raven, spinaqi, chard zvicerane ose panxhar dhe ushqime të pasura me proteina.

Lëngu i duhur

Si rregull, tabletat duhet të merren me lëng të mjaftueshëm në mënyrë që ato të gëlltiten më lehtë dhe të mos ngjiten në ezofag. Një gotë e plotë me ujë është një udhëzues i mirë.

Kujdes dielli

Studioni futjen e paketimit!

Përpara se të filloni të merrni ndonjë ilaç, duhet të lexoni gjithmonë fletën e paketimit. Aty do të gjeni shumë informacione duke përfshirë paralajmërimet dhe të gjitha efektet anësore të njohura. Megjithatë, mos lejoni që kjo t'ju largojë! Pyesni mjekun ose farmacistin tuaj nëse ndonjë gjë është e paqartë për ju.

Jetesa e shëndetshme