Saccharomyces Boulardii

Produkte

është komercialisht i disponueshëm në shumë vende në formën e kapsula dhe si pluhur në thasë (Perenterol) dhe është aprovuar që nga viti 1990. Udhëtimi në Perenterol është regjistruar dhe aprovuar për trajtimin e diarreja e udhëtarëve që nga viti 2010. Në Evropë, kërpudhat janë përdorur si probiotik që nga vitet 1950.

Struktura dhe vetitë

Është një kërpudhat e tharmit e lidhur ngushtë me majanë e birrës që lulëzon më së miri në temperaturën e trupit (37 ° C) (sinonimet: Hansen CBS 5926, var.). Availableshtë i disponueshëm i tharë në ngrirje në produktet medicinale. Emri i kërpudhave rrjedh nga zbuluesi i saj Henri Boulard. Mikrobiologu francez e zbuloi atë në 1920 në Indokinë gjatë një kolerë epidemi. Përbërësi në kapsula njihet gjithashtu si Saccharomyces cerevisiae Hansen CBS 5926 desiccatus.

Efektet

(ATC A07FA02) është antidiarre. Ka veti antitoksike, anti-inflamatore, antimikrobike dhe imunomoduluese, ndër të tjera. Kërpudhat janë të zbatueshme, por nuk vendosen përgjithmonë në zorrë; ekskretohet brenda pak ditësh.

Indikacionet

Approvedshtë miratuar për parandalimin dhe trajtimin e sëmundjeve diarre me shkaqe të ndryshme. Për shembull, mund të përdoret për të diarreja e udhëtarëve ose diarre që rezulton nga trajtimi me antibiotikë.

Dozim

Sipas futjes së paketës. Ilaçi mund të administrohet tek foshnjat, fëmijët dhe të rriturit. pluhur nuk duhet të përzihet me ushqim shumë të nxehtë (> 50 ° C), akull të ftohtë (0 ° C), ose përmban alkool.

contraindications

  • hypersensitivity
  • imunodeficiencës
  • Droga nuk duhet të hapet ose trajtohet pranë pacientëve me kateter venozë qendrorë për shkak të rrezikut të fungemisë.

Referojuni etiketës së ilaçit për masa paraprake të plota.

Ndërveprimet

Antifungalët mund të vrasë kërpudhat, duke zvogëluar efektivitetin e ilaçit. Ndryshe nga të tjerët probiotics, megjithatë, kombinim me antibiotikët eshte e mundur.

Efektet anësore

Efektet anësore jane te rralla. Shume ralle, ethe, fungemia, reagimet e mbindjeshmërisë dhe fryrje janë raportuar. Fungemia (kërpudhat në gjak) është vërejtur kryesisht në pacientët e shtruar në spital me a kateteri venoz qendror dhe ka të ngjarë përmes kontaminimit të jashtëm, jo ​​gëlltitjes.