Pa palmetë për prostatën

Cili është efekti i sharrës së sharrës?

Frutat e thata të sharrës së sharrës (Serenoa repens) kanë një efekt të njohur kundër problemeve me urinimin e shkaktuar nga prostata beninje e zmadhuar (hiperplazia beninje e prostatës).

Frytet e palmetos së sharrës përmbajnë shumë fitosterole, veçanërisht beta-sitosterol. Përveç kësaj, bima mjekësore përmban vaj të bollshëm yndyror me acide yndyrore të ngopura dhe të pangopura dhe substanca të tjera. Ata shtypin prodhimin e hormoneve seksuale mashkullore.

Përveç kësaj, bima medicinale pengon inflamacionin dhe rrjedhjen e lëngjeve nga enët. Flitet për një efekt antiedematoz.

Sfondi është: Një ekstrakt nga manaferrat e palmetos mund të bllokojë 5-alfa reduktazën, një enzimë që konverton testosteronin në dihidrotestosteron (DHT). DHT është molekula përgjegjëse për rënien e flokëve. Nëse ky efekt i sharrës së sharrës vlen edhe për gratë, nuk u hetua në studime.

Si përdoret sharra palmetto?

Frytet e palmetos së sharrës përdoren si preparate të gatshme, të tilla si tableta, kapsula ose tinktura (pika). Doza e rekomanduar ditore është 320 miligramë. Ka kuptim ta kombinoni atë me hithra thumbuese, për këtë arsye janë në dispozicion edhe përgatitjet përkatëse të kombinimit.

Mënyrat e përdorimit dhe dozimit të saktë të preparateve mund t'i mësoni nga inserti i paketimit përkatës dhe nga mjeku ose farmacisti juaj.

Mjetet juridike shtëpiake të bazuara në bimë mjekësore kanë kufijtë e tyre. Nëse simptomat tuaja vazhdojnë për një periudhë të gjatë kohore, nuk përmirësohen apo edhe përkeqësohen pavarësisht trajtimit, gjithmonë duhet të konsultoheni me një mjek.

Cilat janë efektet anësore të sharrës palmetto?

Preparatet me sharrë palmetto shkaktojnë ankesa gastrointestinale në raste të rralla.

Çfarë duhet të keni parasysh kur përdorni sharrë palmetto

Përdorni vetëm preparate medicinale të gatshme, pasi ato prodhohen në kushte të standardizuara dhe përmbajnë ekstrakte të kontrolluara të palmetos së sharrës.

Nëse do të keni një operacion, bisedoni me mjekun tuaj nëse merrni produkte sharrë palmetto, pasi ato mund të kenë një efekt hollues gjaku.

Ndërveprimet me medikamente të tjera janë të mundshme.

Si të merrni produkte sharrë palmetto

Ilaçet e gatshme për përdorim me veprim të mirë janë në dispozicion në barnatore dhe barnatore të pajisura mirë. Për llojin dhe kohëzgjatjen e përdorimit, lexoni fletën e paketimit dhe pyesni mjekun ose farmacistin tuaj.

Çfarë është sharrë palmetto?

Preferon të rritet në toka ranore në duna ose pyje me pisha. Gjethet e mëdha, në formë ventilatori, blu-jeshile ndahen në 18 deri në 24 segmente. Kufiri i gjethes si dhe gjethet e gjetheve janë të dhëmbëzuara imët në buzë. Lulet e vogla, të padukshme, me ngjyrë të bardhë në krem ​​janë në lulëzime të harkuara, të ngritura që mund të rriten aq gjatë sa gjethet (mbi një metër).