Diagnostifikimi | Ureja zvogëlohet

Diagnoza Përcaktimi i një vlere të ulur të ure zakonisht kryhet në mënyrë të rastësishme gjatë testeve të gjakut dhe nuk kërkon teste të mëtejshme tek të rriturit e shëndetshëm. Nëse ekziston dyshimi për një nga shkaqet më serioze të këtij depresioni, mund të bëhen ekzaminime të mëtejshme. Për shembull, nëse ekziston dyshimi për… Diagnostifikimi | Ureja zvogëlohet

Cilat mund të jenë pasojat afatgjata? | Ureja zvogëlohet

Cilat mund të jenë pasojat afatgjata? Meqenëse shkaqet e uljes së vlerës së ure janë shumë të ndryshme, nuk është e mundur të emërtohen pasojat konkrete të një vlere që është ulur për një periudhë të gjatë kohore. Pasojat nuk ndodhin për shkak të vlerës së ulur, por në bazë të bazës… Cilat mund të jenë pasojat afatgjata? | Ureja zvogëlohet

Ure

Përkufizimi Ureja është një përbërës organik që formohet në trupin e njeriut si produkt përfundimtar i ciklit të ure dhe më pas ekskretohet kryesisht përmes veshkave, por edhe përmes djersës. Ure përmban substancën "amoniak", e cila është toksike për njerëzit. Kjo grumbullohet në rrugë të ndryshme metabolike të aminoacideve në trup… Ure

Pomadë ure | Ure

Pomadë ure Pomada e uresë përdoret më së shumti për lëkurën shumë të thatë ose neurodermatitin. Shumica e njerëzve tashmë kanë pasur kontakt me "ure" pa e vënë re atë. Kremëra të shumta të duarve përmbajnë këtë substancë. Ureja këtu nuk do të thotë asgjë tjetër veçse ure. Funksioni i dytë i rëndësishëm i ure luan një rol këtu. Ajo kryen të njëjtin funksion në… Pomadë ure | Ure

Koha e ure-kreatininës | Ure

Koeficienti i ure-kreatininës Koeficienti i ure-kreatininës është herësi i përqendrimit të serumit-ure në gjak dhe përqendrimit të serumit-kreatininës në gjak dhe duhet të jetë në rangun midis 20 dhe 35. Kreatinina është një produkt i prishjes së muskujve dhe gjithashtu ekskretohet nëpërmjet veshkat. Meqenëse kreatinina prodhohet shumë rregullisht dhe në mënyrë të barabartë dhe ekskretohet pothuajse… Koha e ure-kreatininës | Ure

Pse urina ime nuk bëhet më e lehtë, edhe pse pi shumë? | Ngjyra e urinës

Pse urina ime nuk bëhet më e lehtë, edhe pse pi shumë? Nëse një njollë e errët e urinës nuk mund të shpjegohet me një nga shkaqet e mundshme të listuara më sipër dhe nuk ka përmirësim ose ndriçim të urinës pavarësisht një rritje të sasisë së ujit të pijshëm të furnizuar, duhet të konsultohet një mjek… Pse urina ime nuk bëhet më e lehtë, edhe pse pi shumë? | Ngjyra e urinës

Çfarë shkaqesh mund të ketë urina e gjelbër? | Ngjyra e urinës

Çfarë shkaqesh mund të ketë urina jeshile? Urina blu ose jeshile është e rrallë. Si një shkak i mundshëm mund të jenë: Substanca të ndryshme farmaceutike si amitriptyline, indomethacin, mitoxantrone ose propofol njollosin urinën me ngjyrë të gjelbër; Marrja e disa preparateve multivitamina mund të jetë gjithashtu një nxitje për urinën e gjelbër; Përveç kësaj, disa sëmundje dhe infeksione mund të shkaktojnë një… Çfarë shkaqesh mund të ketë urina e gjelbër? | Ngjyra e urinës

Cila ngjyrë e urinës ndodh në sëmundjen e mëlçisë? | Ngjyra e urinës

Çfarë ngjyre e urinës shfaqet në sëmundjen e mëlçisë? Sëmundjet e mëlçisë dhe tëmthit si hepatiti, cirroza e mëlçisë ose verdhëz (icterus) si rezultat i sëmundjes së gurëve të tëmthit mund të çojnë në errësim të urinës. Urina mund të marrë një ngjyrë të verdhë-portokalli në kafe. Përveç kësaj, kjo mund të shkaktohet nga çrregullime metabolike të tilla si… Cila ngjyrë e urinës ndodh në sëmundjen e mëlçisë? | Ngjyra e urinës

Pse në të vërtetë urina është e verdhë?

Hyrje Urina është zakonisht një lëng i qartë që është i verdhë i lehtë deri në pa ngjyrë. Sa më pak të pini, aq më e errët bëhet urina. Urina është e verdhë sepse përmban të ashtuquajturat urokroma. Urokromet janë të gjitha produktet metabolike të pranishme në urinë që shkaktojnë ngjyrosjen e urinës. Disa nga urokromet janë produkte metabolike që janë… Pse në të vërtetë urina është e verdhë?

Pse urina ndonjëherë është e verdhë e errët? | Pse në të vërtetë urina është e verdhë?

Pse urina ndonjëherë është e verdhë e errët? Urina ndonjëherë është natyrisht e verdhë e errët. Urina e verdhë e errët ndodh tek njerëzit e shëndetshëm dhe nuk është domosdoshmërisht tregues i sëmundjes. Ngjyra e urinës ndikohet fuqimisht nga marrja e lëngjeve. Kjo do të thotë që nëse pimë më pak, urina hollohet më pak dhe për këtë arsye… Pse urina ndonjëherë është e verdhë e errët? | Pse në të vërtetë urina është e verdhë?