Çfarë është Dieta Darsling? | Lak zorrë

Çfarë është Dieta Darsling? Dieta e Rripit të zorrëve është një dietë e krijuar për të ndihmuar në zvogëlimin e yndyrës kokëfortë të barkut. Dieta është krijuar nga australianja Kristy Curtis dhe merr parasysh stërvitjen, sasinë totale të kalorive dhe shpërndarjen e proteinave, karbohidrateve dhe yndyrave. Trajnimi fizik duhet të bëhet dy deri në tre herë në… Çfarë është Dieta Darsling? | Lak zorrë

Lak zorrë

Përkufizimi Një lak i zorrëve një pjesë e zorrëve që kalon në një kthesë. Zorra e hollë është e gjatë deri në gjashtë metra dhe shkon nga stomaku në zorrën e trashë. Mund të ndahet në duoden, jejunum dhe ileum. Ndërsa duodenumi është në formë C në pjesën e sipërme të barkut, jejunumi dhe ileumi formohen… Lak zorrë

Sëmundjet e sytheve të zorrëve | Lak zorrë

Sëmundjet e sytheve të zorrëve Dhimbja në zonën e sytheve të zorrëve mund të ketë shkaqe të ndryshme. Dikush flet për dhimbjen e zorrëve ose dhimbjen viscerale nëse dhimbja buron nga organet e traktit gastrointestinal. Shkaqet e mundshme janë një zorrë e irrituar, sëmundja e Crohn, koliti ulcerativ dhe tumoret e traktit gastrointestinal. Në rastin e… Sëmundjet e sytheve të zorrëve | Lak zorrë

Flora e zorrëve

Flora e zorrëve i referohet tërësisë së mikroorganizmave që kolonizojnë zorrët e njeriut. Këto përfshijnë shumë baktere të ndryshme, si dhe eukariote dhe arka, të cilat përbëjnë dy grupet e tjera të mëdha. Flora e zorrëve zhvillohet vetëm që nga lindja. Deri atëherë trakti gastrointestinal është steril. Flora e zorrëve është shumë… Flora e zorrëve

Rindërtimi i florës së zorrëve pas terapisë me antibiotikë | Flora e zorrëve

Rindërtimi i florës së zorrëve pas terapisë me antibiotikë Terapia me antibiotikë është ndoshta një nga faktorët më të njohur të shqetësimit për florën e paprekur të zorrëve. Antibiotikët jo vetëm që vrasin mikrobet e padëshiruara që kanë shkaktuar sëmundjen akute, por gjithashtu ndikojnë në bakteret e dobishme në traktin tretës. Sidomos një marrje e përsëritur e antibiotikëve mund të ketë një… Rindërtimi i florës së zorrëve pas terapisë me antibiotikë | Flora e zorrëve

Test i florës së zorrëve | Flora e zorrëve

Testimi i florës së zorrëve Rehabilitimi i zorrëve është veçanërisht i dobishëm nëse ka një kolonizim bakterial në florën e zorrëve. Për ta zbuluar këtë, për shembull pas një terapie të zgjatur me antibiotikë, ka procedura të ndryshme testimi. Testi më i rëndësishëm është i ashtuquajturi testi i frymëmarrjes i glukozës H2. Kjo bazohet në faktin se bakteret… Test i florës së zorrëve | Flora e zorrëve

Dy pika

Sinonimi i zorrës së trashë Përkufizimi i zorrës së trashë Zorra e trashë është një pjesë e traktit tretës të njeriut. Ndodhet midis apendiksit (caecum, për të mos u ngatërruar me apendiksin, i cili është vetëm pjesë e apendiksit), i cili lidhet me zorrën e hollë dhe përfundon para rektumit (rektumit). E gjithë zorrët e mëdha (përfshirë zorrën e trashë) kanë… Dy pika

pas

Anusi është muskuli unazor në fund të kanalit të zorrëve. Përdoret për të kontrolluar mbajtjen dhe shkarkimin e jashtëqitjes nga zorrët. Simptomat Simptomat që mund të ndodhin shpesh në anus janë nga njëra anë dhimbja, e cila në shumë raste lidhet drejtpërdrejt me lëvizjen e zorrëve dhe mund të… pas

anus

Sinonimet Anusi, dalja e zorrëve Si organ i kontinencës, anusi merr një funksion të rëndësishëm te gjitarët. Vetëm përmes komunikimit të qetë midis trurit dhe muskujve të ndryshëm të anusit mund të kontrollohet defekimi në një mënyrë të synuar. Megjithatë, ky komunikim mund të shqetësohet, veçanërisht te njerëzit e moshuar ose fëmijët e vegjël. Për më tepër, sëmundjet e… anus

Anus praeter | Anusit

Anus praeter Një anus praeter (sinonime: anus artificial, enterostoma) është një anus i prodhuar artificialisht ku përmbajtja e zorrëve drenohet përmes murit të barkut. Krijimi i një anus praeter është gjithmonë i nevojshëm kur pjesë të tubit të zorrëve janë të sëmura dhe duhet të hiqen me kirurgji. Përveç kësaj, mospërmbajtja e theksuar fekale mund të bëjë që… Anus praeter | Anusit

Anusi i përflakur | Anus

Anusi i përflakur Një anus i përflakur mund të shkaktojë dhimbje të forta dhe kruajtje. Proceset inflamatore në zonën e anusit mund të kenë një sërë shkaqesh. Sëmundjet më të zakonshme që çojnë në një anus të përflakur përfshijnë hemorroidet dhe simptomat e thjeshta të mbindjeshmërisë. Sapo lëkura e ndjeshme e anusit bie në kontakt të shtuar… Anusi i përflakur | Anus