Terapia kranio-sakrale

Sinonimet Latin Cranium = kafkë dhe Os sacrum = sakrum: terapi kranio-sakrale = "terapi kranio-sakrale"; gjithashtu terapi kraniosakrale ose osteopati kraniosakrale Hyrje Terapia kraniosakrale (terapi kranio-sakrale) është një formë trajtimi e butë, manuale (e kryer me duar), e cila është një degë e osteopatisë. Shtë një metodë alternative shërimi për të lehtësuar sëmundjet fizike dhe mendore. … Terapia kranio-sakrale

Fizioterapi e përgjithshme

Shënim Kjo është një faqe shtesë në temën tonë: Fizioterapi Fizioterapi aktive Fizioterapia e përgjithshme përfshin një sërë metodash dhe teknikash trajtimi që ndikojnë në të gjithë sistemin lokomotor të trupit dhe kombinohen në një trajtim fizioterapeutik në varësi të problemeve dhe gjetjeve të pacientit. Për shembull, lëvizja dhe pozicionimi pasiv i një të paralizuari… Fizioterapi e përgjithshme

Masazh i indeve lidhëse

Hyrje Masazhi i indit lidhës i përket masazheve të zonës refleks dhe quhet edhe terapi refleksi nënlëkuror. Shtë një terapi stimuluese manuale që fillon nga mbrapa dhe bazohet në teknikën e goditjes dhe tërheqjes. Ideja pas masazhit është që trajtimi jo vetëm që ka një efekt lokal, por mund të… Masazh i indeve lidhëse

A mund të bëni vetë një masazh të indit lidhës? | Masazh i indeve lidhëse

A mund të bëni vetë një masazh të indit lidhës? Masazhi i indit lidhës, i cili shkon tek fizioterapistja gjermane Elisabeth Dicke dhe u zhvillua në 1925, ndjek një strukturë të qartë. Fillon me njësi në rajonin e legenit dhe më pas shtrihet në shpinë dhe bark. Fillimi në legen quhet "i vogël ... A mund të bëni vetë një masazh të indit lidhës? | Masazh i indeve lidhëse

Kur nuk duhet të bëhen masazhet e indeve lidhëse? | Masazh i indeve lidhëse

Kur nuk duhet të bëhen masazhe të indit lidhës? Në parim, masazhi i indit lidhës është pa efekte anësore, por duhet të shmanget me sëmundje të caktuara. Kundërindikimet ose sëmundjet për të cilat duhet të konsultoheni me mjekun e tij para se të përdorni një masazh të indit lidhës janë proceset inflamatore akute Sëmundjet kardiovaskulare Sëmundjet e kancerit Një sulm akut i astmës… Kur nuk duhet të bëhen masazhet e indeve lidhëse? | Masazh i indeve lidhëse