Nistatin

Hyrje Nistatina është produkt i bakterit Streptomyces noursei dhe i përket familjes së antimikotikëve. Antimikotikët janë ilaçe që përdoren për trajtimin e infeksioneve kërpudhore. Kërpudhat njihen si patogjenë veçanërisht në njerëzit me një sistem imunitar të dobësuar. Ato mund të shkaktojnë të ashtuquajturat mikoza, infeksione kërpudhore që mund të ndodhin në sipërfaqe (lëkurë, flokë dhe thonj) ... Nistatin

Efektet anësore të Nystatin | Nystatin

Efektet anësore të Nystatin Efektet anësore të Nystatin janë të vogla kur jepen në vend ose me gojë. Nëse aplikohet në vend në formën e kremrave, mund të ndodhin reaksione të mbindjeshmërisë ndaj Nystatin. Herë pas here mund të shfaqet një skuqje, me kruajtje dhe zhurmë. Reagimet alergjike ndaj Nystatin janë mjaft të rralla, por mund të jenë shumë të rënda. Reagime të rënda alergjike në… Efektet anësore të Nystatin | Nystatin

Nystatin si gargarë | Nystatin

Nystatin si gargarë Grykëlarës Nystatin përdoret për të trajtuar infeksionet mykotike në gojë. Lëkura orale (infeksioni në zonën e gojës dhe të fytit me Candida albicans) ndodh kryesisht në pacientët që i nënshtrohen kimioterapisë. Goja duhet të shpëlahet gjerësisht me tretësirë ​​nistatine ose pezullim pas çdo vakti për të hequr kërpudhat nga zgavra me gojë. Një… Nystatin si gargarë | Nystatin

Antimikotikë

Sinonimet Mycotoxins, antifungalsAntifungals janë një grup ilaçesh që janë efektive kundër kërpudhave patogjene njerëzore, pra kërpudhave që sulmojnë njerëzit dhe shkaktojnë mykozë (sëmundje kërpudhore). Efekti i antimikotikëve bazohet në faktin se ato veprojnë kundër ose mbi strukturat specifike të kërpudhave. Meqenëse qelizat e kërpudhave janë të strukturuara në disa vende të ngjashme me qelizat njerëzore, atje… Antimikotikë

Lamisil®

Informacion i përgjithshëm Lamisil® është emri tregtar për Terbinafine, një ilaç i përdorur në trajtimin e infeksioneve kërpudhore (mikozat). Terbinafina ndërhyn në formimin e membranës kërpudhore duke penguar prodhimin e një substance thelbësore të membranës kërpudhore, ergosterol. Prandaj, Terbinafine ka një efekt fungicid. Lamisil® mund të përdoret në vend (lokalisht) në… Lamisil®

Lamisil DermGel | Lamisil®

Lamisil DermGel Lamisil DermGel® është veçanërisht i përshtatshëm për njerëzit që nuk e humbin djegien dhe kruajtjen mes gishtërinjve të tyre. Xhel ka një efekt ftohës dhe kështu gjithashtu lehtëson kruajtjen dhe dhimbjen ekzistuese. Në të njëjtën kohë, ajo gjithashtu ka vetinë e një kremi duke u kujdesur për lëkurën e irrituar dhe duke siguruar mjaft ... Lamisil DermGel | Lamisil®

Tabletat Lamisil | Lamisil®

Tabletat Lamisil Tabletat Lamisil® përmbajnë gjithashtu përbërësin fungicid terbinafine, i cili përdoret në formë kripe si terbinafine klorur. Tabletat përmbajnë 125mg ose 250mg Terbinafine si klorid Terbinafine dhe doza e përshtatshme dhe forma e dozimit përcaktohet nga mjeku. Fushat e aplikimit të tabletave janë infeksionet kërpudhore të thonjve të gishtave dhe… Tabletat Lamisil | Lamisil®

Amfotericina B

Informacion i përgjithshëm Amfotericina B është një ilaç me recetë (antimikotik) për trajtimin e infeksioneve të rënda dhe shumë të rënda të kërpudhave. Shpesh përdoret kur infeksioni mykotik prek të gjithë trupin (sistemikisht), pra gjakun dhe organet e brendshme, dhe në të njëjtën kohë numri i qelizave të bardha të gjakut (leukocitet) zvogëlohet. Si rregull, … Amfotericina B

Efektet anësore | Amfotericina B

Efektet anësore Amfoterina B mund të shkaktojë shumë efekte anësore të ndryshme dhe për këtë arsye duhet të merret vetëm pas indikacioneve strikte dhe vetëm në dozat e dakorduara. Ashpërsia e efekteve anësore varet nga mënyra se si merret Amfotericina B. Vajrat dhe tabletat zakonisht shkaktojnë vetëm simptoma lokale si kruajtje, ënjtje ose flluska, ndërsa shumë të ndryshme… Efektet anësore | Amfotericina B

Amfo-Moronal®

Ampho-Moronal® përmban përbërësin aktiv Amphotericin B, dhe është një ilaç vetëm me recetë. Ky ilaç është një i ashtuquajtur antimikotik. Kjo do të thotë se përdoret në rast të infeksioneve kërpudhore, veçanërisht infeksioneve të majave ose mykut. Këto mund të ndodhin në zonën e gojës dhe fytit (mëllenjë), në lëkurë, në zorrë, traktin respirator dhe në… Amfo-Moronal®