Seksualiteti në menopauzë

Kontracepsioni gjatë menopauzës Sa kohë duhet të përdor kontracepsionin gjatë menopauzës? Si rregull, ju duhet të vazhdoni të përdorni kontracepsion për një deri në dy vjet pas menstruacioneve tuaja të fundit. Kjo do të thotë se kontracepsioni nuk është më një problem në postmenopauzën më të hershme. Është mirë të flisni me gjinekologun tuaj. Rastësisht,… Seksualiteti në menopauzë

Çrregullime të gjumit gjatë menopauzës

Menopauza mund të shkaktojë çrregullime të gjumit Menopauza i referohet kohës rreth ndërprerjes së përhershme të menstruacioneve (menopauzës). Vezoret gradualisht ndalojnë së prodhuari hormonet seksuale femërore estrogjen dhe progesteron. Kjo rezulton me ndryshime dhe luhatje hormonale, të cilat manifestohen me ankesa pak a shumë të theksuara fizike dhe/ose psikologjike. Disa gra nuk ndjejnë fare ndryshim,… Çrregullime të gjumit gjatë menopauzës

Menopauza: Medikamente dhe kura bimore

Ilaçe për simptomat e menopauzës Menopauza nuk është sëmundje dhe për këtë arsye nuk kërkon domosdoshmërisht trajtim. Megjithatë, nëse simptomat si të nxehtit dhe djersitja janë shumë të theksuara, duhet bërë diçka: ilaçe dhe këshilla të ndryshme lehtësojnë simptomat dhe ndihmojnë gratë e prekura gjatë menopauzës: Mjekimi që përmban hormone si estrogjeni ishte i gjatë… Menopauza: Medikamente dhe kura bimore

Humbje peshe gjatë menopauzës

Humbja e peshës pavarësisht nga menopauza: Jo aq e lehtë Gjatë menopauzës, shumë gra e shohin se shtojnë peshë shpejt ose e kanë të vështirë të heqin qafe kilogramët e tepërt. Pse eshte ajo? Ndër të tjera, fajin e kanë vetë substancat e dërguara të trupit. Gjatë menopauzës, vezoret gradualisht ndalojnë së prodhuari hormonin seksual estrogjen. … Humbje peshe gjatë menopauzës

Yoga hormonale: Si ndihmon dhe kush përfiton

Çfarë është Yoga Hormone? Brazilianja Dinah Rodrigues krijoi llojin e jogës. Ajo është një filozof dhe psikologe. Ajo ka shkruar edhe librin “Hormone Yoga”. Qasja e saj: një teknikë holistike dhe rinovuese që synon të riaktivizojë formimin e hormoneve femërore në vezore, tiroide, hipofizë dhe gjëndra mbiveshkore përmes ushtrimeve rigjallëruese. Që… Yoga hormonale: Si ndihmon dhe kush përfiton

Terapia e zëvendësimit të hormoneve: Efektet anësore

Përshkrim i shkurtër: Preparatet: Tek gratë, preparatet estrogjen-progestin, preparatet estrogjenike dhe preparatet tibolone. Burrat trajtohen me preparate testosterone. Efektet anësore: Terapia e zëvendësimit të hormoneve mund të parandalojë sulmet në zemër, por gjithashtu mund të rrisë rrezikun e goditjeve në tru, bllokimeve të enëve të gjakut dhe kancerit të gjirit. Mund të ndodhë edhe gjakderdhje menstruale. Kur përdoret: Në rastet e rënda… Terapia e zëvendësimit të hormoneve: Efektet anësore

Menopauza e parakohshme: Simptomat dhe terapia

Menopauza e parakohshme: simptomat Menopauza e parakohshme shoqërohet me mungesë përfundimtare të menstruacioneve (amenorre). Mund të shfaqen simptoma shoqëruese, siç ndodh zakonisht gjatë menopauzës. Këto përfshijnë ndezje të nxehta, djersitje, ndryshime të humorit, shqetësime të gjumit dhe thatësi vaginale. Nëse nuk trajtohet, pasojat e tjera të mungesës së estrogjenit bëhen të dukshme me kalimin e kohës, si lëkura e thatë dhe osteoporoza. Por… Menopauza e parakohshme: Simptomat dhe terapia

Menopauza: Llojet e gjakderdhjes!

Çrregullimet e kisteve si simptomë e menopauzës Çrregullimet e ciklit janë shenja më e rëndësishme e fillimit të menopauzës. Pas kësaj janë ndryshimet në prodhimin e hormoneve: vezoret prodhojnë më pak estrogjen dhe progesteron. Për shkak të prodhimit të zvogëluar të këtyre hormoneve seksuale, ovulacioni nuk ndodh gjithnjë e më shpesh. Një cikël i parregullt dhe i ndryshuar… Menopauza: Llojet e gjakderdhjes!

Dhimbje kyçesh gjatë menopauzës

Shkaqet e dhimbjeve të muskujve dhe kyçeve gjatë menopauzës. Dhimbjet e muskujve dhe kyçeve janë të zakonshme gjatë menopauzës. Arsyeja për këtë nuk është domosdoshmërisht se femrat “ndryshken” me kalimin e moshës, sepse ndonjëherë preken edhe femrat që janë aktive në sport. Përkundrazi, shkaku shpesh qëndron në ndryshimet hormonale: Gjatë menopauzës, niveli i femrës… Dhimbje kyçesh gjatë menopauzës

Menopauza: Simptomat

Menopauza: Këto simptoma janë çrregullime tipike të ciklit Dëmtimet e ciklit menstrual për shkak të ndryshimeve hormonale shpesh bëhen të dukshme shumë kohë përpara menstruacioneve të fundit (menopauza). Simptomat janë gjakderdhje të parregullta, të dukshme të rënda ose të zgjatura, si dhe gjakderdhje midis periodave. Dhimbje koke & Co. Nxehje të nxehta dhe djersitje Në deri në dy të tretat e të gjitha femrave, të nxehta… Menopauza: Simptomat