Gërhitës (Rhonchopathy): Terapia e Barnave

Synimi terapeutik Përmirësimi i frymëmarrjes me hundë Rekomandimet e terapisë Terapia simptomatike (pika hundore vazokonstriktore për terapi afatshkurtër; vazokonstrikcion → dekontestim i mukozës së hundës) ose për të vlerësuar suksesin terapeutik të kirurgjisë turbinate (shih "Terapia kirurgjikale" më poshtë). Terapia e një alergjie të mundshme nga marimangat e pluhurit (shiko më poshtë këtë foto klinike). Shihni gjithashtu nën "Terapi të mëtejshme". Shënime të tjera… Gërhitës (Rhonchopathy): Terapia e Barnave

Gërhitës (Rhonchopathy): Terapia

Terapia për rhonchopathy (gërhitës) varet nga shkaku. Masat e përgjithshme Më shumë lëvizje Ritmi i rregullt i zgjimit të gjumit Pozicioni anësor i gjumit preferoni ose shmangni pozicionin e shtrirë në shpinë! Terapia pozitive: në gërhitjen e lidhur me shpinë duhet të ofrohet një provë terapie me parandalimin e shpinës [udhëzimi S3]. Konsumimi i kufizuar i alkoolit (meshkujt: max. 25 g alkool në ditë; gratë: max. 12 g alkool… Gërhitës (Rhonchopathy): Terapia

Ndjeshmëria elektromagnetike (Elektrosmog): Terapia

Masat e përgjithshme Çdokush që është elektrosensitiv duhet të rregullojë që dhomat e jetesës, dhomat e gjumit dhe vendi i punës të jenë sa më të pastra nga pajisjet elektrike. Pajisjet që janë urgjente duhet të vendosen sa më larg shtratit të jetë e mundur. Rekomandohet gjithashtu që elektricisti të instalojë një "shkëputje të energjisë" në dhomat e gjumit. Shmangia e… Ndjeshmëria elektromagnetike (Elektrosmog): Terapia

Ndjeshmëria elektromagnetike (Elektrosmog): Shkaqet

Patogjeneza (zhvillimi i sëmundjes) Mekanizmi shkaktar i ndjeshmërisë elektromagnetike ende nuk është sqaruar dhe aktualisht është duke u hetuar në disa studime. Etiologjia (Shkaqet) Shkaqet biografike Origjina etnike - që i përket një grupi etnik të ndryshëm nga të bardhët, të zinjtë ose hispanikët. Shkaqet e lidhura me sëmundjen Mjeku diagnostikoi sëmundjen e mjedisit Ndjeshmëria e shumëfishtë kimike (MCS) Ndotja e mjedisit-dehje… Ndjeshmëria elektromagnetike (Elektrosmog): Shkaqet

Çrregullimet e gjumit dhe gjumit: Një e treta e jetës sonë po kalon duke fjetur

Gjumi është jetik sepse gjumi i qetë i natës rigjeneron trupin dhe mendjen. Çrregullimet e gjumit që javët ose muajt e fundit mund të kenë një ndikim të rëndësishëm në shëndetin dhe mirëqenien. Mjekët e specializuar në çrregullimet e gjumit mund të ndihmojnë. Pasi të identifikohen dhe eliminohen shkaqet e çrregullimeve tuaja të gjumit, mund të flini mirë përsëri. Do të jeni mirë… Çrregullimet e gjumit dhe gjumit: Një e treta e jetës sonë po kalon duke fjetur

Truri i Njeriut

Në ngjarje të shumta, njerëzit në mënyrë të përsëritur i referohen sukseseve të mësimit dhe punës, si dhe kompleksitetit të jashtëzakonshëm të "qelizave gri" tona. Rastësisht, ky term i referohet qelizave ganglionale dhe fibrave nervore pa palcë që përbëjnë sistemin nervor qendror, të cilat nuk janë të mbuluara me një shtresë të bardhë izoluese - prandaj edhe pamja e tyre gri. … Truri i Njeriut

Rëndësia e Reflekseve në Trup

Kur mjeku hedh dritën e tij në sytë tuaj ose përdor çekiçin e tij refleks, ky veprim, i pakëndshëm në vetvete, ka për qëllim të kontrollojë reflekset tuaja dhe kështu gjendjen e funksioneve tuaja nervore, sepse shumë reagime trupore, shumica e të cilave janë të pavetëdijshme për ne, tregon saktësisht se si po funksionon truri ynë. … Rëndësia e Reflekseve në Trup

Reflekset: Refleksi i brendshëm dhe Refleksi i jashtëm

Një refleks i brendshëm karakterizohet nga fakti se vendi i stimulit dhe organi që përgjigjet janë identikë. Shumica e reflekseve të brendshme janë reflekset e shtrirjes së muskujve që na mbrojnë, në të cilat shtrirja e shkurtër e muskujve-qoftë e shkaktuar nga një çekiç refleks ose një shtrëngim i papritur i nyjës së gjurit, për shembull-çon në tkurrje dhe kështu kërcitje të… Reflekset: Refleksi i brendshëm dhe Refleksi i jashtëm

Reflekset: Refleksi Patologjik, i Kushtëzuar, i Kondicionuar

Reflekset patologjike ndodhin kur ka dëmtime nervore ose të trurit. Refleksi më i njohur patologjik është refleksi Babinski, i cili shkakton zgjatjen e gishtit të madh të këmbës dhe përkuljen e të gjithë gishtërinjve të tjerë kur larja e shputës së këmbës. Shtë një nga reflekset e hershme të fëmijërisë dhe zakonisht nuk mund të shkaktohet pas 12… Reflekset: Refleksi Patologjik, i Kushtëzuar, i Kondicionuar

Perceptimi: në syrin e shkencave

Sapo truri të ketë kuptuar atë që percepton, ai vendos në një çast nëse veprimi është i nevojshëm: Një zhurmë e fortë në rrugë më çon të hidhem në trotuarin shpëtues, një fërshëllimë në bar më bën të kthehem drejt burimit të zhurmë dhe shmangni kafshimin nga gjarpri. … Perceptimi: në syrin e shkencave

Perceptimi: Irritues

Informacioni i perceptuar mund të ndahet në grupe; në mënyrë korresponduese, receptorët që reagojnë ndaj këtyre stimujve: Mekanoreceptorët u përgjigjen stimujve mekanikë, dmth. presionit, prekjes, shtrirjes ose dridhjes. Ato ndërmjetësojnë perceptimin prekës (ndjenjën e prekjes) dhe, së bashku me ndjenjën e ekuilibrit në veshin e brendshëm, proprioceptimin, domethënë pozicionin dhe lëvizjen e gjymtyrëve në hapësirë… Perceptimi: Irritues

Perceptimi: Iluzione dhe shqetësime

Meqenëse perceptimi ynë nuk korrespondon kurrë njëqind për qind me realitetin, kufiri i iluzioneve ose çrregullimeve perceptuese është i rrjedhshëm. Për shembull, ne i perceptojmë ngjyrat edhe pse drita në vetvete nuk është e ngjyrosur, por ka vetëm gjatësi vale të ndryshme që interpretohen në përputhje me rrethanat nga organi vizual dhe truri; shumë kafshë, për shembull, i perceptojnë ngjyrat ndryshe nga njerëzit. … Perceptimi: Iluzione dhe shqetësime