Pushimi i lehonisë

Çfarë është pushimi i lehonisë? Mbrojtja e lehonisë është një ligj që synon të mbrojë nënën që punon dhe fëmijën e saj gjatë shtatzënisë dhe ushqyerjes me gji. Qëllimi i ligjit për mbrojtjen e lehonisë është të ruajë shëndetin e arrës/nënës dhe fëmijës dhe të parandalojë disavantazhet profesionale, të cilat mund të krijohen gjatë shtatzënisë. Gratë nën… Pushimi i lehonisë

Kohëzgjatja e pushimit të lehonisë | Pushimi i lehonisë

Kohëzgjatja e pushimit të lehonisë Sapo një punonjës të mësojë për shtatzëninë e saj, ajo është e detyruar të informojë punëdhënësin për të dhe datën e parashikuar të lindjes. Punëdhënësi e raporton këtë tek autoriteti mbikëqyrës dhe zbatohet mbrojtja e lehonisë. Punëdhënësi nuk mund t'ia kalojë këtë informacion palëve të treta. Nëna në pritje… Kohëzgjatja e pushimit të lehonisë | Pushimi i lehonisë

Pyetje në lidhje me vendin e punës | Pushimi i lehonisë

Pyetje në lidhje me vendin e punës Një grua shtatzënë jashtë periudhës së mbrojtjes mund të punojë deri në 8.5 orë në ditë. Për më tepër, një grua në pushim të lehonisë nuk lejohet të punojë natën nga ora 8:5 deri në XNUMX të mëngjesit Nënat shtatzëna mund të mos punësohen nëse jeta dhe shëndeti i nënës ose fëmijës rrezikohet… Pyetje në lidhje me vendin e punës | Pushimi i lehonisë

Inflamacioni i vezoreve

Termi teknik Adnexitis Sinonime inflamacion i vezoreve Sinonime në një kuptim më të gjerë Oophorosalpingitis Përkufizim Inflamacioni i vezoreve (sëmundja inflamatore e legenit) është një sëmundje gjinekologjike e karakterizuar nga prania e proceseve inflamatore në vezore. Sidoqoftë, termi "sëmundje inflamatore e legenit" në terminologjinë mjekësore zakonisht i referohet një kombinimi të inflamacionit të vezoreve (vezoreve) dhe… Inflamacioni i vezoreve

A është ngjitëse inflamacioni i vezoreve? | Inflamacioni i vezoreve

A është inflamacioni i vezoreve ngjitës? Nëse inflamacioni i vezoreve mbetet i pazbuluar, ai mund të bëhet kronik dhe të çojë në infertilitet. Nëse nuk trajtohet, inflamacioni përhapet dhe ngjitjet zhvillohen në tubat fallopiane. Si rezultat, tubat fallopiane janë të kufizuar në funksionin e tyre dhe nuk mund të marrin më dhe të transportojnë vezën që vjen nga vezoret. … A është ngjitëse inflamacioni i vezoreve? | Inflamacioni i vezoreve

Çfarë mund të shihni në ultratinguj? | Inflamacioni i vezoreve

Çfarë mund të shihni në ultratinguj? Nëse dyshohet për inflamacion të vezoreve, gjinekologu mund të ekzaminojë pjesën e poshtme të barkut duke përdorur ultratinguj. Kjo do të zbulojë nëse ka lëng të lirë ose qelb në zgavrën e barkut dhe gjendjen e vezoreve dhe tubave fallopiane. Në rastin e inflamacionit të legenit, tubat fallopiane trashen,… Çfarë mund të shihni në ultratinguj? | Inflamacioni i vezoreve

Rreziqet | Inflamacioni i vezoreve

Rreziqet Një inflamacion akut i patrajtuar i vezoreve mund të çojë në zhvillimin e proceseve inflamatore kronike në rrethana të caktuara. Kjo mund të çojë në dhëmbje brenda zgavrës së barkut. Në rastin më të keq, këto dhëmbëza mund të çojnë në dëmtim të transportit të qelizave vezë dhe sterilitet. Përveç kësaj, inflamacioni i vezoreve mund të përhapet në të tjera… Rreziqet | Inflamacioni i vezoreve

Steriliteti mashkullor

Sinonimet Impotenca, steriliteti, infertiliteti Përkufizim Steriliteti zakonisht përkufizohet si paaftësia e një çifti për të konceptuar fëmijë nëse, pavarësisht dëshirës për të pasur fëmijë, ngjizja nuk ndodh pas të paktën një viti të marrëdhënieve seksuale pa kontracepsion. Arsyeja për dëshirën e paplotësuar për të pasur fëmijë mund të qëndrojë si me gruan ashtu edhe me… Steriliteti mashkullor

Diagnostifikimi | Steriliteti mashkullor

Diagnoza Diagnostifikimi i përgjithshëm: Për shumë çifte është fillimisht një problem të jenë në gjendje të pranojnë se arsyeja e mungesës së fëmijës mund të jetë ndoshta njëri nga të dy partnerët. Mënyra për të marrë ndihmë dhe këshillim është shpesh një barrë për të dy bashkëshortët, jo vetëm për marrëdhënien, por edhe për psikikën e tyre. Ajo… Diagnostifikimi | Steriliteti mashkullor

Terapia | Steriliteti mashkullor

Inseminimi i terapisë: Në këtë metodë, sperma e një burri përpunohet. Parakushti për këtë është që burri të ketë vetëm një çrregullim të lehtë të fertilitetit dhe se ka ende mjaft spermë në dispozicion. Sperma e përpunuar më pas futet në mitrën e gruas gjatë ovulacionit duke përdorur një kateter. Plehërimi mund të bëhet akoma… Terapia | Steriliteti mashkullor

Dhimbje në hyrjen vaginale

Përkufizimi Dhimbja në hyrjen vaginale nuk është e panjohur për shumë gra. Shqetësimet për sëmundjet serioze dhe kufizimet në jetën e përditshme dhe veçanërisht në partneritet janë shpesh shumë stresuese. Dhimbja është simptoma e shumë shkaqeve, shumica e të cilave janë lehtësisht të shërueshme. Zona gjenitale është shumë e ndjeshme sepse shumë mbaresa nervore janë të vendosura… Dhimbje në hyrjen vaginale