Trajtimi i rrudhave me acid hialuronik

Informacion i përgjithshëm Një nga shenjat më të dukshme të procesit të plakjes është formimi i rrudhave të lëkurës. Këto zakonisht shkaktohen nga një rënie natyrale në elasticitetin dhe elasticitetin e qenësishëm të lëkurës dhe indit themelor. Sidoqoftë, rrudhat gjithashtu mund të shkaktohen nga defektet e indeve të buta që nuk kanë asnjë lidhje me… Trajtimi i rrudhave me acid hialuronik

Rreziqet dhe kostot | Trajtimi i rrudhave me acid hialuronik

Rreziqet dhe kostot Krahasuar me lehtësimin kirurgjik të fytyrës, pothuajse nuk ka ndonjë rrezik të rëndësishëm që lidhet me trajtimin e rrudhave me acid hialuronik. Pacientët me lëkurë shumë të ndjeshme mund të përjetojnë skuqje dhe/ose inflamacion në zonën e shenjave të shpimit pas aplikimit. Përveç kësaj, flluska të vogla mund të formohen në zonat e trajtuara të fytyrës, por këto… Rreziqet dhe kostot | Trajtimi i rrudhave me acid hialuronik

Plagët me lazer

Përkufizimi - Çfarë nënkuptohet me plagët lazer? Pas operacioneve, lëndimeve ose djegieve, plagët shpesh mbeten në lëkurë si rezultat i një procesi të shërimit natyror të plagëve. Sidoqoftë, indi i mbresë ndryshon nga indi i shëndetshëm përreth në atë që përmban dukshëm më shumë ind lidhës, por nuk ka gjëndra flokësh ose gjëndra djerse. Shenjat përfaqësojnë një… Plagët me lazer

Sa mirë funksionon kjo për shenjat e puçrrave? | Plagët me lazer

Sa mirë funksionon kjo për plagët e akneve? Avantazhi më i madh i trajtimit me lazer për plagët e akneve është mungesa e plagëve pak të infektuara dhe të përgjakshme që do të ndodhnin gjatë trajtimeve të dermabrasionit. Trajtimi me lazer CO2/Fraxel, nga ana tjetër, është jo-invaziv, kështu që nuk nevojiten prerje. Mbresat bëhen më të sheshta, më të pigmentuara… Sa mirë funksionon kjo për shenjat e puçrrave? | Plagët me lazer

Si funksionon një terapi lazer? | Plagët me lazer

Si funksionon terapia me lazer? Shenjat hipertrofike dhe keloidet hiqen me anë të terapisë me lazer vaskular. Gjatë këtij procesi, enët e vogla të gjakut që shërbejnë për të furnizuar mbresën ngjiten së bashku. Saldimi siguron një furnizim të reduktuar të lëndëve ushqyese dhe oksigjenit në indin e mbresë në fjalë, në mënyrë që të zvogëlohet dhe zbehet. … Si funksionon një terapi lazer? | Plagët me lazer

A është e dhimbshme? | Plagët me lazer

A është e dhimbshme? Trajtimi me laser i shenjave nuk shoqërohet me ndonjë dhimbje. Për këtë arsye është një nga metodat më të njohura të heqjes së mbresave. Të gjithë artikujt në këtë seri: Plagët me lazer Sa mirë funksionon kjo për plagët në puçrra? Si funksionon një terapi lazer? A është e dhimbshme?

Kostot e ndërrimit të fytyrës

Sinonime: ngritje fytyre; lat rideidektomi Sa kushton një ndërrim fytyre? Meqenëse heqja e fytyrës është një operacion thjesht plastik-estetik, ai nuk mbulohet nga sigurimi shëndetësor ligjor ose privat. Pacienti duhet të paguajë për të gjitha shpenzimet në mënyrë të pavarur dhe gjithashtu duhet të përballojë të gjitha shpenzimet pasuese. Kjo do të thotë që nëse shfaqen komplikime (p.sh. gjakderdhje në stomak)… Kostot e ndërrimit të fytyrës

Strijat në pjesën e poshtme

Përkufizim Shenjat e shtrirjes njihen në mjekësi si "Stria cutis atrophica" ose "Stria cutis desitensae". Shenjat e shtrirjes që zhvillohen gjatë shtatzënisë quhen "Stria gravida". Shenjat e shtrirjes në lëkurë janë çarje në indin nënlëkuror (nënlëkurës). Për arsye të shumta, të tilla si luhatjet hormonale, predispozita gjenetike ose shtimi i shpejtë i peshës, lotët ndodhin në nënlëkurë. … Strijat në pjesën e poshtme

Trajtimi i strijave | Strijat në pjesën e poshtme

Trajtimi i strijave Ndërkohë, ka qasje të ndryshme të terapisë mjekësore apo edhe mjete juridike në shtëpi që premtojnë lehtësim. Sidoqoftë, një heqje e plotë është e mundur vetëm përmes transplantimit të lëkurës. Sidoqoftë, kjo përdoret vetëm në shumë pak raste, pasi mbresë e lënë pas operacionit është e pashmangshme. Përveç metodës kirurgjikale,… Trajtimi i strijave | Strijat në pjesën e poshtme

Kohëzgjatja deri në shërim | Strijat në pjesën e poshtme

Kohëzgjatja deri në shërim Shërimi i plotë i shiritave nuk është i mundur. Koha derisa zbehet strija varet shumë nga shtrirja dhe struktura individuale e indit lidhës. Shenjat e shtrirjes të shkaktuara nga shtimi i shpejtë i peshës zakonisht zbehen shpejt kur pesha shtesë zvogëlohet përsëri. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për strijat në… Kohëzgjatja deri në shërim | Strijat në pjesën e poshtme

Liposuction

Sinonimet liposuction, liposuction anglisht: liposuction Definition/Hyrje Liposuction është një nga operacionet kirurgjikale më të kryera më shpesh në lidhje me estetikën e trupit. Ndërkohë, mund të përdoret për të formuar zona të veçanta të trupit. Sfondi i një operacioni të tillë mund të jetë eliminimi i pasojave të një sëmundjeje (p.sh. lipedema, e cila shpesh… Liposuction

Terapia | Liposuction

Terapia Teknika Tumescence Liposuktimi me ultratinguj ose lipectomia e aspiratës me ultratinguj Liposuction me teknikën e dridhjeve ose liposuction të ndihmuar nga fuqia Lëngu i tepërt që del nga prerjet në ditët e para pas operacionit përbëhet kryesisht nga tretësira e kripur e mbetur. Lëngu mund të hiqet me kanula. Nëse një zonë më e madhe është trajtuar, një kullim… Terapia | Liposuction